ארנצ׳יה באיטלקית הוא תפוז וארנצ׳יני הם תפוזונים קטנים אבל במקור הארנצ׳יני בדרום איטליה ממש גדולים, כמו כדור טניס בערך והם משמשים בעיקר לארוחת צהריים או חטיף לדרך. הארנצ׳יני הקטנים שלי דומים יותר לסופלי.
המאכל הטעים הזה מגיע מדרום איטליה ובמקור ניצל שאריות אורז מבושל שנשארו בבית. לרומאים יש מאכל דומה שנקרא סופלי אבל הוא הרבה יותר קטן מהארנצ׳יני.
אני ניצלתי שאריות של ריזוטו עגבניות.
אם גם לכם יש שאריות של אורז מבושל, כל אורז, יכול להיות בסיס מצויין לארנצ׳יני.
אם אין – אפשר להכין אורז פשוט ולהפוך אותו לארנצ׳יני מנצחים.
רצוי אורז עגול ודביק, כמו של ריזוטו (לא ממש הכרחי).
מה
לאורז: כוס אורז, 1/4 כפית מלח, 2 כוסות מים וכף גדושה חמאה. להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל כ-15 דקות. להניח להצטנן כחצי שעה. להעביר לקערה להמשך הכנת העיסה.
להוסיף לעיסה: ביצה אחת שלמה, 2 כפות פרמז׳ן מגורר.
למילוי: קוביות מוצרלה בגודל של 2×2 ס״מ בערך.
לטיגון: 3 קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצה טרופה ואחת עם פירורי לחם.
מחבת או סיר עם שמן בעומק של כ-5 ס״מ.
איך
מערבבים את האורז המצונן עם הפרמז׳ן המגורר והביצה.
לאחר שמערבבים את העיסה היטב. מכינים קערה עם מים בצד.
מרטיבים את הידיים ולוקחים כדור מהאורז ומשטחים אותו על כף היד. נועצים בלב כל כדור כזה קוביית מוצרלה.
מגלגלים את הכדור וסוגרים (כמו למלא קובה).
מגלגלים היטב בין הידיים, שיתקבל כדור מושלם.
כך מכינים את כולם.
מסדרים את צלחת הקמח, הביצים הטרופות ופירורי הלחם ממול ומתחילים לטבול בשרשרת : קמח, אחר כך ביצה, אחר כך פירורי לחם (כמו שניצל) ומניחים על מגש מקומח.
מחממים מחבת עם שמן בגובה של 5 ס״מ בערך ומטגנים את הארנצ׳יני בחום בינוני.
מגישים חם אבל זה טעים מאוד גם כשמתקרר.
המוצרלה נמסה והארנצ׳יני מטריפים.
אפשר להגיש עם רוטב עגבניות, אבל לדעתי סלט ירוק יתאים פה מאוד.