האורז הכתום של אמא שלי

אצל המרוקאים במרוקו, לא אכלו אורז.

אכלו, בקטנה.

קצת בחמין, או כשכאבה הבטן אז בישלו אותו במים ונתנו לחולה ונדמה לי שזהו.

פה בארץ, התערבבו העדות, השפיעו זה על זה והאורז קיבל מקום משלו על שולחן היום יום והשבת אצל אמא.

יש אורז אחד יחיד ומיוחד שאהבתי תמיד.

אמא הכינה אותו בימי שישי לצהריים. הוא שימש כארוחה פשוטה וקלה, מקדימה לארוחה הגדולה של שישי בערב.

וזה האורז הכתום שלה.

זו גם מדרך מגניבה להגניב ירקות לילדים סרבני ירקות, מבלי שירגישו.

האורז יוצא רך ומלא בטעמים ועדיין אחד אחד, כמו שאורז צריך להיות.

בעצם , יש בו כל מה שאני רוצה באורז.

מה

2 כוסות אורז פרסי

3 גזרים בינוניים מרוסקים גס

2 קישואים בינויים מרוסקים גס

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

3 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

1 פלפל צ׳ילי קצוץ דק (לא חובה)

מלח, פלפלֿ

3-4 כפות שמן זית

איך 

בסיר רחב ונוח מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים עד שהבצל זהוב אפילו שחום מעט.

מוסיפים את שיני השום והצ׳ילי.

אם יש צורך, מוסיפים עוד כף או שתיים של שמן זית.

מוסיפים את הירקות המגוררים וממשיכים לטגן עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים דקה או שתיים.

ממליחים ומפלפלים.

עד פה אפשר להכין ולהפסיק ולהשלים את בישול האורז בסמוך לארוחה.

לפני הארוחה מחזירים את הסיר על להבה בינונית ומוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים.

מרתיחים, מכסים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש בכיריים.

מבשלים בערך 10 דקות.

מערבבים במזלג בעדינות ומחזירים להמשך בישול לעוד 5 דקות.

מכבים וממתינים עוד 20 דקות מבלי לגעת.

שוב מערבבים בעדינות עם מזלג ומגישים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

תבשיל ראש סלרי בסגנון טורקי

הטורקים קוראים לזה Zeytinyağlı kereviz. אל תנסו אפילו לבטא את זה. יהודי טורקיה והבלקן קוראים  לזה: אפיו. ואכלתי אותו לראשונה אצל חברתי ויקי שהיא בשלנית

עוגת פילו יוונית נהדרת bougatsa

ואז …הגענו לכיכר הגיבורים בשכונת פסיירי המשגעת שבאתונה. ובכיכר בית קפה מסעדה יפהפיה, מעוצבת, תקרותיה גבוהים, הריצוף, החלונות השולחנות, הכל בטוב טעם, משוחזר ונאמן למקור.

הואה הין עיר המלכים התאילנדים

נוחתים כשיצאנו מהמטוס אל תוך השרוול שמוביל לאולם הבאים בשדה התעופה בבנגקוק, יכולתי להישבע שאני מריחה ג׳ינג׳ר ולמון גראס. למון גראס טרי, שקטמו את קצהו

וואפל בלגי

פעם, כדי להכין וואפל בלגי היה צורך שכמעט לא היה בהישג יד, היום בכל פינת סופר יש מכשיר וואפל קטן, קומפקטי וזמין. ותאכלס וואפל בלגי,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.