האורז הכתום של אמא שלי

אצל המרוקאים במרוקו, לא אכלו אורז.

אכלו, בקטנה.

קצת בחמין, או כשכאבה הבטן אז בישלו אותו במים ונתנו לחולה ונדמה לי שזהו.

פה בארץ, התערבבו העדות, השפיעו זה על זה והאורז קיבל מקום משלו על שולחן היום יום והשבת אצל אמא.

יש אורז אחד יחיד ומיוחד שאהבתי תמיד.

אמא הכינה אותו בימי שישי לצהריים. הוא שימש כארוחה פשוטה וקלה, מקדימה לארוחה הגדולה של שישי בערב.

וזה האורז הכתום שלה.

זו גם מדרך מגניבה להגניב ירקות לילדים סרבני ירקות, מבלי שירגישו.

האורז יוצא רך ומלא בטעמים ועדיין אחד אחד, כמו שאורז צריך להיות.

בעצם , יש בו כל מה שאני רוצה באורז.

מה

2 כוסות אורז פרסי

3 גזרים בינוניים מרוסקים גס

2 קישואים בינויים מרוסקים גס

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

3 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

1 פלפל צ׳ילי קצוץ דק (לא חובה)

מלח, פלפלֿ

3-4 כפות שמן זית

איך 

בסיר רחב ונוח מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים עד שהבצל זהוב אפילו שחום מעט.

מוסיפים את שיני השום והצ׳ילי.

אם יש צורך, מוסיפים עוד כף או שתיים של שמן זית.

מוסיפים את הירקות המגוררים וממשיכים לטגן עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים דקה או שתיים.

ממליחים ומפלפלים.

עד פה אפשר להכין ולהפסיק ולהשלים את בישול האורז בסמוך לארוחה.

לפני הארוחה מחזירים את הסיר על להבה בינונית ומוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים.

מרתיחים, מכסים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש בכיריים.

מבשלים בערך 10 דקות.

מערבבים במזלג בעדינות ומחזירים להמשך בישול לעוד 5 דקות.

מכבים וממתינים עוד 20 דקות מבלי לגעת.

שוב מערבבים בעדינות עם מזלג ומגישים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חצי האי הצרפתי – ברטאני

חבל ברטאני   אני מתרגשת להגיע לברטאני. חצי האי ברטאני. זו הפעם הראשונה שלי בחבל ארץ זו. קראתי שהוא פראי, שזור בעיירות קטנות ומקסימות,  ביצות,

עוגיות שקדים סיציליאניות

עשו לעצמכם טובה קטנה ותכינו את העוגיות האלה.  זהו. כל מילה תהיה פה מיותרת. בעצם לא, עוד מילה: העוגיות האלה בדרך כלל באות מדרום איטליה,

טארט ריבה בשני אופנים

שתי גרסאות להכנת פאי ריבה עם שקדים פרוסים. קצרה וארוכה יותר. מרכיבים: בצק פריך, ריבה, פרוסות שקדים. זהו. עקרונית, אפשר לקנות את כל המרכיבים הללו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.