אמא בישלה המון עוף כשהיינו ילדים.
עוף היה בארוחת צהריים באמצע השבוע, הרבה פעמים במרק ובדרך כלל מבושל עם ירקות שונים.
בחג פורים יש מאכל מיוחד שבו מבשלים חלקי עוף שחומים שחומים עם המון בצל וצימוקים הנה המתכון שלו:
כל שנה.
יש גם עוף עם שומר.
שאפשר לבשל על כיריים ואפשר לאפות בתנור ואחר כך להשחים. ושניהם יוצאים פגז.
מעדן שהכנתו אורכת אולי 20 דקות והוא פשוט טעים.
טעים להפליא.
שומר הוא ירק שאני ממש אוהבת. אוהבת את הטעם האניסי העדין שלו ואת הרכות של אחר הבישול הארוך.
הוא נפלא גם פרוס דקדק עם לימון ושמן זית כסלט טרי.
נסו עוף עם שומר. חוויה מרוקאית ייחודית.
מה
2-3 כרעיים מחולקים לירך ושוק או כל נתח שאוהבים עדיף על העצם
3-4 שומרים צעירים שטופים ומחולקים ל-4 (הסבר לטיפול בשומר בהמשך)
3-4 שיני שום קצוצות
5-6 חוטי זעפרן אם אין אפשר 1/4 כפית כורכום
מלח, פלפל לבן
פטרוזיליה להגשה
כוס מים רותחים
מעט שמן זית
לא במקור: פרוסות לימון כבוש או מעט מיץ לימון
איך
אפשר וכדאי לעשות חתך קל בחלקי העוף ואפשר וכדאי גם לתחוב פנימה שן שום קטנה או חצויה.
בטאג׳ין או סיר רחב שוליים ונמוך להוסיף שמן זית ולטגן את חלקי העוף לזהיבות נחמדה (אין צורך להשחים).
להוסיף את חלקי השומר מסביב לעוף.
לפזר את שיני השום.
בקערה נפרדת לערבב את המים הרותחים, הזעפן או הכורכום, מלח ופלפל לבן – ולשפוך בזהירות על כל חלקי העוף והשומר. זה השלב להוסיף את הלימון הכבוש שמעניק טעים חמצמצ עדין למנה.
להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל כ-50 דקות או עד שהעוף רך רך והשומר גם כן.
חשוב לצמצם את הרוטב ואם המים מתאדים להוסיף עוד מעט תוך כדי בישול.
הטיפול בשומר
קוטמים הגבעולים הקשים והארוכים שיוצאים מלב השומר.
לפרוס פרוסה דקה מבסיס השומר רק כדי להיפטר מהחלק התחתון והכהה שלו.
חוצים לשניים לאורך ושוב לשניים, סה״כ ארבעה רבעים ואם הוא קטן אז מספיק לשניים.
שוטפים היטב במים זורמים אם יש בו חול, כדאי להשרות כמה דקות בקערה עם המון מים.