מיטבולס קציצות בשר איטלקיות בפסטה

ריגטוני הוא סוג של מקרוני קצר עם חריצים לארכו.

לחריצים האלה יש תפקיד: ללכוד את הרוטב על הפסטה ובכך להעצים את הטעמים כשנוגסים בה.

גאוני ולא פחות מזה – טעים בטירוף.

את הריגטוני שלי אני מכינה בבית.

אם יש קיצ׳ן אייד בבית ואת החלק המתאים זה לא ביג דיל. אם אין קונים חבילת ריגטוני בסופר.

הפעם הכנתי ריגטוני טבעי וריגטוני עגבניות.

יחד עם הבזיליקום נקבל את צבעי הדגל של איטליה.

לריגטוני הזה אני מעדיפה לשדך קציצות בקר ברוטב עגבניות במתכון איטלקי.

זו אחת המנות האהובות ביותר בבית הזה.

לקציצות הבשר

1/2 ק״ג בשר בקר טחון טרי

ביצה אחת קטנה או חצי גדולה טרופה

2 כפות פירורי לחם

מלח, פלפל שחור טרי

כפית אורגאנו ריחני (רצוי טרי)

לציפוי וטיגון הקציצות

3 כפות קמח לבן

4-5 כפות שמן זית

לרוטב

500 גרם ריגטוני

4-5 שיני שום פרוסות או קצוצות

1/2 צ׳ילי קצוץ (אופציונלי)

1 כף רסק עגבניות

1 קופסת עגבניות מרוסקות (עדיף איטלקיות)

1-2 כוסות מיץ עגבניות (עדיף איטלקי אפשר גם פריגת עגבניות)

1/2 כוס מים (אופציונלי)

מלח, פלפל שחור טרי

1/2 כפית אורגנו .

צרור עלי בזיליקום טרי קרוע ביד.

איך 

את כל חומרי הקציצות ללוש היטב היטב עד לקבלת עיסה חלקה . לכדרר כדורים קטנים בגודל של אגוז מלך.

לחמם סיר כבד על להבה בינונית להוסיף את שמן הזית.

לגלגל את כדורי הבשר בתוך הקמח ולטגן  אותם עד שמשחימים, עניין של דקותיים.

להוציא את הקציצות ולהניח בצלחת בצד.

להוסיף את פרוסות השום, לטגן חצי דקה, להוסיף את רסק העגבניות, לטגן עוד דקה, להוסיף את העגבניות המרוסקות ואת מיץ העגבניות, להרתיח, להוסיף תבלינים. להחזיר את הקציצות לרוטב.

להנמיך להבה ולבשל כ-40 דקות על להבה נמוכה.  אם הרוטב הצטמצם מידי  יש להוסיף מעט מים.

לבשל את הריגטוני על פי הוראות יצרן דקה אחת פחות.

להוסיף את הריגטוני המבושל לרוטב, לבשל עוד דקה בתוך הרוטב, לערבב בעדינות ולפזר מעל עלי בזיליקום.

לגרר מעל פרמז׳ן ולפזר בזיליקום קרוע.

לטרוף.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק דלעת וחומוס בטעמי סתיו

המרק הזה, של אמא שלי, בישר על בוא הסתיו. אכלנו אותו בערב סוכות הראשון – בישיבה הראשונה בסוכה. הוא בישר על בוא הסתיו. הדלעת הכתומה

גספאצ׳ו מרק אנדלוסי קר

כל מי שאוהב סלט ירקות יאהב גספאצ׳ו. כי גספאצ׳ו זה בעצם סלט ירקות טחון דק דק, מתובל להפליא ומוגש כמשקה צונן וטעים בקיץ הלוהט של

חצילים בעגבניות של אבא שלי

חצילים הם אהבה גדולה. זר לא יבין זאת. ֿ אבל כל מי שאוהב חציל מכיר את האחווה הזו. הירק הנפלא הזה, שהוא ים תיכוני וממנו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.