פלוב, מאחלוטה באכש, או חאלטה, כולם אורז ירוק

את הבאכש הבוכרי אני מכירה מדודתי האהובה שנישאה לבוכרי.

מדובר באורז שמבושל עם המון ירק מכל הסוגים בתוספת קוביות עוף קטנות ובצל מטוגן.

מאכל מדהים. באמת.

הפלוב הזה מאוד דומה לו, רק בלי עוף (עם בשר טחון) ועם תוספת של חומוס מבושל שהופך הכל לארוחה בשר נפלאה.

בגרסא הטבעונית משמיטים את הבשר הטחון.

נטול קטניות משמיטים את החומוס משאירים את הבשר ומוסיפים קוביות חזה עוף קצוף קטן (בערך שניצל אחד).

סלט עגבניות בוכרי ליד והארוחה היא ליגת האלופות.

מה

2 בצלים גדולים קצוצים דק

2 כוסות ירק קצוצים (פטרוזיליה, נענע, כוסברה, שמיר,מה שאוהבים)

1/2 כפית כורכום

מלח, פלפל שחור טרי

2 כוסות חומוס מבושל רך

1 כוס אורז פרסי

1.5 כוסות מים רותחים

1/2 ק״ג בשר טחון או חזה עוף קצוץ לקוביות קטנות מאוד (או שניהם)

4-5 כפות שמן זית

1/2 כפית צ׳ילי

מעט לימון סחוט טרי

איך 

בסיר רחב ועמוק לחמם את השמן ולהוסיף את הבצל. לטגן עד שהבצל מזהיב עמוק עד כדי שחום.

להוסיף את הבשר הטחון (או העוף, או שניהם) ולהמשיך לטגן עד שגם הבשר משחים.

להוסיף את האורז, תבלינים, חומוס ולערבב.

להוסיף את הירק. (עד פה אפשר להכין ולהניח בצד עד לשלב האכילה).

להוסיף את המים, להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל כ-15 דקות.

להמתין כ-10 דקות ואז לאוורר את האורז במזלג ולהגיש.

שווה, שווה, שווה לטפטף מעל הכל כמה טיפות לימון, מוסיף המון.

עכשיו דמיינו קערה ענקית ומהבילה כזו ולידה סלט ערבי קצוץ דק דק…

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

העוף הסיציליאני שלי

סיציליה ודרום איטליה בורכו בעצי הדרים מהטובים והטעימים בעולם כולו. הלימונים של סורנטו ואמלפי קוסט יצא שמעם למרחקים ובצדק. התפוזים של סיציליה למי שלא מכיר

חטיפי תפוחי אדמה מטריפים

אני מתריעה מראש: זו התמכרות. זה טעים בטירוף. זה קראנצ׳י, זה מטוגן, זה מתובל, זה נפלא. וזה גם טבעוני. אפשר להגיש אותם במקום צ׳יפס, אפשר

מיי פירסט ראמן – טאן טאן ראמן

האמת היא, שאת המתכון הזה אני מעלה בשבילי. שאזכור איך מכינים אותו. למה בשבילי? כי אני מתקשה להאמין שעוקביי החביבים יכינו את הראמן הזה, שכרוך

לביבות בטטה וקוקוס נהדרות

רק בשנים האחרונות התחלתי להתאהב בבטטה. הירק הכתום המתקתק הזה, כבש סוף סוף את ליבי. בדרך כלל תנו לי קישוא, כרובית, כרוב, מנגולד, חציל –

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.