פלוב, מאחלוטה באכש, או חאלטה, כולם אורז ירוק

את הבאכש הבוכרי אני מכירה מדודתי האהובה שנישאה לבוכרי.

מדובר באורז שמבושל עם המון ירק מכל הסוגים בתוספת קוביות עוף קטנות ובצל מטוגן.

מאכל מדהים. באמת.

הפלוב הזה מאוד דומה לו, רק בלי עוף (עם בשר טחון) ועם תוספת של חומוס מבושל שהופך הכל לארוחה בשר נפלאה.

בגרסא הטבעונית משמיטים את הבשר הטחון.

נטול קטניות משמיטים את החומוס משאירים את הבשר ומוסיפים קוביות חזה עוף קצוף קטן (בערך שניצל אחד).

סלט עגבניות בוכרי ליד והארוחה היא ליגת האלופות.

מה

2 בצלים גדולים קצוצים דק

2 כוסות ירק קצוצים (פטרוזיליה, נענע, כוסברה, שמיר,מה שאוהבים)

1/2 כפית כורכום

מלח, פלפל שחור טרי

2 כוסות חומוס מבושל רך

1 כוס אורז פרסי

1.5 כוסות מים רותחים

1/2 ק״ג בשר טחון או חזה עוף קצוץ לקוביות קטנות מאוד (או שניהם)

4-5 כפות שמן זית

1/2 כפית צ׳ילי

מעט לימון סחוט טרי

איך 

בסיר רחב ועמוק לחמם את השמן ולהוסיף את הבצל. לטגן עד שהבצל מזהיב עמוק עד כדי שחום.

להוסיף את הבשר הטחון (או העוף, או שניהם) ולהמשיך לטגן עד שגם הבשר משחים.

להוסיף את האורז, תבלינים, חומוס ולערבב.

להוסיף את הירק. (עד פה אפשר להכין ולהניח בצד עד לשלב האכילה).

להוסיף את המים, להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל כ-15 דקות.

להמתין כ-10 דקות ואז לאוורר את האורז במזלג ולהגיש.

שווה, שווה, שווה לטפטף מעל הכל כמה טיפות לימון, מוסיף המון.

עכשיו דמיינו קערה ענקית ומהבילה כזו ולידה סלט ערבי קצוץ דק דק…

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלמון בסלסה בציפוי אגוזי מלך

המנה הזו מאוד אלגנטית בעיניי. היא גם קלה להכנה ואת רובה אפשר להכין מראש. לאפות ברגע האחרון, להניח בצלחת, לקשט ולהגיש. היא טעימה כמנה ראשונה

נשיקות ספוג עם קרם מסקרפונה

טוב אתם לא מבינים כמה זה חמוד וטעים. כמה זה מתוק ופשוט להכנה. עובד יפה גם בתבנית של מאפינס אבל אני השתמשתי בתבנית סיליקון עם

עוף מהיר במחבת מהבאסקים הצרפתים

במשך חודש וחצי ביליתי בפאריז המופלאה, שם למדתי לבשל ולאפות.ֿ בעיקר לאפות. אחד הקורסים היה בנושא עופות. לכיתה הגיע סטפן הגבוה והחתיך והעביר לנו שיעור

קציצות פרגיות בתיבול תאילנדי

מרוקאים אוכלים המון קציצות. דגים, עופות, בשר, הודו, סרדינים, תפוחי אדמה. המון קציצות במטבח המרוקאי. אני מרוקאית. גם אצלי אוכלים ה מ ו ן קציצות.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.