סלט חצילים בלקני נפלא

נראה שבימים של סכסוכים ושסעים מטורפים בחברה הישראלית, כשכל הזמן נבחנת השאלה ״מה ישראלי בעיניך?

וכל מי שחושב אחרת מהצד השני נחשד בבגידה.

בגידה, לא פחות.

נראה לי, שאפשר לקבוע בוודאות, בפה מלא ובהסכמה מוחלטת, שהכי ישראלי הוא החציל.

עדיפות לחציל על האש.

בכלל הדבר המופלא הזה הוא ים תיכוני ומקיף את כל מדינות האגן התיכון.

כיף לנו.

כי זה אחד הירקות האהובים עליי בתבל.

אפשרויות השימוש והטעמים הבלתי נגמרים שלו, הזנים, הגדלים, הסגנונות. הכל.

שמחה גדולה.

חציל, זו באמת אהבה מיוחדת.

אם אתם בחוץ, בבית, בגינה, על הגג או על שפת הים.

אם אתם ממנגלים, אוכלים פיתה מטפטפת או סתם מנגבים.

זה החציל שאלה בתי אהובתי – אוהבת.

הכי טעים בעולם וייקח לכם דקות ספורות להכין אותו.

אני אוהבת אותו קלוי על אש גלויה עם הטעמים המעושנים וחלקיקי הקליפה השרופה שנשארים בו, אפשר גם לקלות אותו בתנור.

* טיפ : לאחר הקלייה, הקילוף והשטיפה אני מעבירה אותו למסננת לכמה שעות טובות, כל המצים המרירים והצמיגים נפרדים ממנו בזמן הזה.

מה

1 חציל  מסוג בלאדי גדול או שניים בינוניים קלויים ,קלופים ומסוננים – וקצוצים בסכין

1 בצל אדום בינוני קלוף קצוץ לקוביות קטנטנות

1 עגבניות אדומה ובשלה קצוצה לקוביות קטנטנות, עם המיץ והזרעים

1 פילפל חריף קצוץ לקוביות קטנות

2 שיני שום מגוררות וקצוצות

מיץ לימון אחד גדול

1/2 כפית פפריקה

פפטרוזליה קצוצה

מלח

שמן זית

קוצצים הכל היטב, מערבבים ומתקנים טעמים. משאירים לנוח כשעה וטורפים עם לחם טרי, פיתה או סתם עם כף גדולה. 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

זפולה – דונאטס נפלאים מדרום איטליה

זפולה הוא שם כולל למטוגנים מסויימים שהגיעו בעיקר מדרום איטליה: רומא ודרומה. מדובר במטוגנים מתוקים או מלוחים, ממולאים או ריקים מקמח ושמרים או מקמח שמרים

ריזוטו אספרגוס לימון

מי האמין שאספרגוס יכול להיות טעים כל כך? שנים אני עוברת ליד הירק הזה, טועמת פה טועמת שם ואף פעם לא ממש עפתי עליוֿ (טוב,

עוגיות פיסטוקים איטלקיות של פסחא

את העוגיות האלה אכלתי באיטליה פעמים רבות. בדרך כלל אפשר למצוא אותם בשווקים שלפני חג המולד ובשווקים שלפני הפסחא. בכלל, בפסחא הם נוהגים לאכול עוגות

מסאח׳ן – פיתת עוף משגעת

מסאח׳ן מהמטבח הערבי הוא בעצם פיתה אפויה ומעליה חצי עוף שבושל מבעוד מעוד. בעצם, לוקחים חצאי עוף ומבשלים בציר טעים של כורכום, הל וקינמון. בינתיים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.