אסקלופ עוף עגבניות וזיתים

מדובר באוכל איטלקי, מצפון איטליה.

לגמרי איטלקי.

צלפים, זיתים, עגבניות אין יותר איטלקי מזה.

מאכל נפלא, במחבת אחת, קלי קלות ובתוך דקות יש ארוחה טעימה ומרשימה.

זה המקום להגיד, שאפשר וכדאי גם להכין את המתכון הזה גם מפילה דג.

במקור, מכינים את האסקלופ מעגל.

יוצא פצצה.

עושים בדיוק את אותו תהליך ואותו זמן בישול עם פילטים של הדג.

ממש נהדר.

 מה

6 פרוסות חזה עוף דפוק לשניצל

פלפל שחור, מלח

בזיליקום ומרווה

שמן זית

כף צלפים בחומץ או מלח

כף זיתים שחורים

1 כוס מיץ עגבניות (פסאטה איטלקית או מיץ עגבניות של פריגת או 2 כפות רסק מהולים בכוס מים רותחים)

1/2 כוס יין לבן (לא הכרחי אבל מוסיף)

2-3 כפות קמח לבן או קמח מצה טחון דק דק דק

2-3 שיני שום קלופות .

1 צ׳ילי (לא הכרחי)

3/4 כוס מים רותחים

איך 

מחממים מחבת רחבה או סיר נמוך ורחב  עם מכסה.

מוסיפים 2-3 כפות שמן זית.

מפלפלים את חזות העוף ומקמחים.

מטגנים על להבה בינונית רק עד שהבשר הופך להיות לבן אטום.

מוציאים מהשמן ומניחים בצד.

לסיר מוסיפים 2-3 שיני שום פרוסות או קצוצות, צילי, מרווה צלפים וזיתים שחורים. (אין צורך לשטוף את המחבת !!).

מוסיפים את היין הלבן ומאדים דקה או שתיים.

מוסיפים את העגבניות ומתבלים במלח פלפל מערבבים היטב.

מחזירים בזהירות את חזות העוף המטוגנים ו״מרטיבים״ את חלקם העליון ברוטב עגבניות, מכסים ומבשלים עד לצמצום הרוטב, בערך 20 דקות.

מוסיפים בזיליקום ומגישים.

היה קל, נכון?

לא לוותר על בגט טרי וחם וכוס יין לבן צונן.

לחלופין, אפשר להגדיל את כמות הרוטב ולהגיש עם פסטה מבושלת.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טרין צרפתי כפרי

אחד המאכלים הקלאסיים האהובים ביותר בצרפת הוא הטרין. יש מליון סגנונות של טרין ולכל אזור יש את הטרין שלו. יש טרין עם בשר ארנבת ובשר

חמוצים ונהנים

אני משתגעת על טעמים חמוצים, נדמה לי שבכל פוסט ומתכון אני לא שוכחת להזכיר את העובדה הזו. אצל אמא שלי כיכבו צנצנות מזכוכית מפוצצות בחמוצים

כנאפה מלוח עם גבינת המאירי

בעצם מדובר בכנאפה מלוחה. את הכנאפה הכרתי  לראשונה בחיפה, כשהייתי בת 16  בערך. היינו 4 חברות, שפעם בחודש בערך, הברזנו מביצפר ונסענו לחרוש את המדינה

ריזוטו בדלעת מוזהבת

בכל מסעדה איטלקית או כזו שמבשלת אוכל איטלקי אמיתי, צריך להמתין לריזוטו. בערך חצי שעה.   ככה זה. מבשלים את הריזוטו לאט לאט עד שהוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.