העוגה של מחוז ברטאני שבצרפת

את העוגה הזו הכרתי בקאנקל, שהיא עיירת חוף שנמצאת במחוז בראטני שצפון מערב צרפת.

בדרך כלל, כשאני מקבלת תפריטים בארצות אחרות, אני מיד מחפשת אחר מאכל שאני לא מכירה או קינוח מעניין וחדש.

והיא הופיעה שם, בשורה פשוטה ובקצרה: Far Breton.

אחרי הסבר קצר, כשהבנתי שיש בה שזיפים מיובשים (שזה הפרי המיובש הכי אהוב עליי) הזמנתי אותה מיד.

היא היתה נהדרת, עם מרקם של בין עוגה לפלאן. ואחרי ארוחת דגים עתירת חמאה ברטונית, היא היתה הקינוח המושלם.

ברור שכשחזרתי הביתה, דיפדפתי בספרי הבישול הצרפתים שלה ומצאתי אותה.

אה…וואלה..

מה שעוד יותר מושך בעוגה הזו, מעבר לטעם הנהד, זו העובדה שלוקח 5 דקות בדיוק להכין אותה.

אבל בדיוק חמש דקות.

מה

4 ביצים גדולות

1/2 כוס סוכר

תמצית ווניל אמיתיתֿ

כוס ורבע קמח לבן מנופה

קורט מלח

20 גרם חמאה מומסת

1.5 כוסות שמנת מתוקה

2.5 כוסות חלב

250 גרם שזיפים שחורים מגולענים מיובשים

1/2 כוס אלכוהול כלשהו להשריית השזיפים (אני השתמשתי בשיכר ליצ׳י סתם כי נשאר לי)

איך 

לחמם תנור ל- 200 מעלות.

כדאי להשרות את השזיפים זמן מה שיספגו את באלכוהול – לא חובה.

בתבנית עוגה משומנת בחמאה מסדרים את השזיפים, רצוי לחתוך אותם לביסים קטנים.

בקערה להקציף את הביצים עם הסוכר ולהוסיף את החמאה.

להוסיף באיטיות ובהקצפה את השמנת המתוקה עד שמתקבלת בלילה חלקה וללא גושים.

להוסיף את יתרת האלכוהול ולהשלים את יתרת החלב, להוסיף את הקמח.

לערבב היטב.

אם יש חשש לגושים, כדאי לסנן את הבלילה.

לשפוך בזהירות רבה את הבלילה (כדי לא להזיז את השזיפים המסודרים).

לאפות בחום של 200 מעלות במשך 20 דקות, להנמיך ל-170 ולהמשיך לאפות עוד 20-30 דקות.

כשנועצים סכין בסוף האפיה, היא צריכה לצאת יבשה ונקייה.

להוציא, לצנן ולאכול בחום החדר או חמימה.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק שושברק בעגבניות

קודם כל הירגעו!! אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית. בצק הטורטוליני נמכר חתוך ומוכן למילוי, עגול או מרובע, ומכינים

עוף מרקש

העוף הזה מזכיר לי את הריחות במטבח של אמא. הצלפים והיין הלבן, הכוסברה והזעפרן. והוא טעים ומהיר הכנה. מה  2 חזות עוף שלמים 2 כפות

ביריאני – אורז הודי עתיר אוצרות

  מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי באוכל. בעיקר אוכל מהעולם. ה״משכורת״ הראשונה שלי כנערה מתבגרת (בייביסיטר) הוקדשה לסדרת ספרי בישול אוכל מהעולם. ספרים קטנים,

פיסאלדייר המאפה של פרובאנס

מאפה מפרובאנס שמאגד בתוכו את כל השמש והטוב של חבל הארץ המשגע הזה. יש בו בצק נפלא וקראנצ׳י, יש בו תועפות של בצל מוזהב בשמן

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.