הקורבייה – נסיכת המתוקים היווניים

הקורבייה היא הנסיכה של העוגיות היווניות.

מתחרה לה רק אחת :עוגיית חג המולד שנקראת מלמקרונה.

בעצם, מדובר בעוגיה עמוסה בחמאה ובשקדים קצוצים.

החבר היווני שלי אומר שהיוונים נחלקים לשניים: חובבי קורבייה וחובבי מלמקרונה.

אני – קורבייה.

מה

200 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר

ביצה אחת טרופה

1/2 כוס אבקת סוכר

כף תמצית שקדים או אמרטו

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2-2.5 כוסות קמח מנופה לבן רגיל

קורט מלח

1/2 כוס שקדים קלויים עם הקליפה וקצוצים

1 כוס אבקת סוכר לציפוי לאחר האפייה.

איך

בקערת מיקסר עם וו גיטרה (או בקערה עם מטרפה ידנית) מוסיפים את החמאה ואת אבקת הסוכר ומערבלים היטב עד שמתקבלת חמאה מוקצפת ואוורירית. בערך 5-7 דקות.

מוסיפים את הביצה ומבליעים אותה בתערובת.

מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, השקדים הקלויים ותמצית השקדים והמלח.

מוסיפים את הקמח עד לקבלת תערובת שהיא אחידה ובצקית.

מעבירים את התערובת למשטח מקומח, ובידיים מקומחות מגלגלים את התערובת וקורצים עיגולים בגודל של קצת יותר מאגוז מלך. ֿ

כל עיגול מגלגלים ל״נחש״ ומכופפים לצורת חצי ירח.

מניחים בתבנית על נייר אפייה.

אופים 10-12 דקות.

העוגיות לא צריכות להשחים הן נשארות בהירות.

מוציאים ומייד מנפים מעל מחצית מאבקת הסוכר.

מצננים לפחות חצי שעה ואחר כך מנפים שוב  את יתרת אבקת הסוכר.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

השכונה שלי

אם תעלה על קו 74 שיוצא מהתחנה המרכזית בפתח תקווה, או בתחנה ממרכז העיר מול בנק הפועלים ותמשיך איתו עד התחנה האחרונה, תגיע לשכונת עמישב

גאלט תפוחי עץ ברום וצימוקים

יש לי ווידוי: אני לא אוהבת להתעסק עם בצק פריך. לקרר, להוציא, להחזיר, להזהר. אח״כ לחתוך, ליישר, שלא יפול, שלא יצנח. לפעמים אני כן עובדת

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.