קציצות סרדינים של אמא שהכינה סמירה מאסווירה

סמירה המקסימה היא עובדת בריאד באסווירה, שם התארחנו לפני שנה.

ביקשתי מסמירה ללמד אותי איך מכינים קציצות סרדינים ברוטב עגבניות ֿוהיא נענתה ברצון.

בעצם, הקציצות הללו, הן בדיוק, אבל בדיוק כמו קציצות הסרדינים שאמא שלי היתה מכינה.

כך, שהכל נשאר במשפחה.

אפשר לקרוא עוד על סמירה ואסווירה בפוסט אסווירה במרוקו

מה

1 ק״ג סרדינים מנוקים ללא ראש ושטופים

כמון, מלח, פלפל לבן

6 עגבניות אדומות מגוררות או 1 קופסת עגבניות מרוסקות

5 כפות שמן זית

כוסברה קצוצה

צ׳ילי (אופציונאלי)

איך

בטאג׳ין או סיר שטוח ורחב יש להוסיף שום כתוש, שמן זית, עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל לבן ומעט כמון.

להוסיף עוד חצי כוס מים, להרתיח, לכסות, להנמיך ולבשל בערך 20 דקות.

בינתיים :

מרסקים את הסרדינים במכונת ירקות ידנית אם אין, קוצצים בסכין חדה דק דק. בלית ברירה מרסקים במג׳ימיקס בפולסים קצרים לפירורים קטנים.

מערבבים את הדגים הקצוצים עם שום, מלח, פלפל, מעט שמן זית, כמון ומגלגלים לקציצות קטנות.

לאחר שהרוטב מוכן, מוסיפים את הקציצות, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים ומבשלים  מכוסה על להבה נמוכה, עוד כרבע שעה. ֿ

מגישים, כמו במרוקו, עם פרנה או כמו אצל אמא עם חלה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קונכיות פסטה ממולאות

אני חייבת וידוי : כונכיות הפסטה האלה ממולאות לא בסגנון איטלקי. חוזרת שנית: לא בסגנון איטלקי. סנסציה. הרי אני סוגדת למטבח הזה ובעיקר למסורת ולהמשכיות שלו, שעוברת

קנלוני כרישה

טוב זה מתכון משוגע. קצת התעסקות אבל משו משו. וגם נורא יפה וחגיגי. מה כרישה טרייה 300 גרם בקר טחון (או עוף או הודו) מלח,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.