סמירה המקסימה היא עובדת בריאד באסווירה, שם התארחנו לפני שנה.
ביקשתי מסמירה ללמד אותי איך מכינים קציצות סרדינים ברוטב עגבניות ֿוהיא נענתה ברצון.
בעצם, הקציצות הללו, הן בדיוק, אבל בדיוק כמו קציצות הסרדינים שאמא שלי היתה מכינה.
כך, שהכל נשאר במשפחה.
אפשר לקרוא עוד על סמירה ואסווירה בפוסט אסווירה במרוקו
מה
1 ק״ג סרדינים מנוקים ללא ראש ושטופים
כמון, מלח, פלפל לבן
6 עגבניות אדומות מגוררות או 1 קופסת עגבניות מרוסקות
5 כפות שמן זית
כוסברה קצוצה
צ׳ילי (אופציונאלי)
איך
בטאג׳ין או סיר שטוח ורחב יש להוסיף שום כתוש, שמן זית, עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל לבן ומעט כמון.
להוסיף עוד חצי כוס מים, להרתיח, לכסות, להנמיך ולבשל בערך 20 דקות.
בינתיים :
מרסקים את הסרדינים במכונת ירקות ידנית אם אין, קוצצים בסכין חדה דק דק. בלית ברירה מרסקים במג׳ימיקס בפולסים קצרים לפירורים קטנים.
מערבבים את הדגים הקצוצים עם שום, מלח, פלפל, מעט שמן זית, כמון ומגלגלים לקציצות קטנות.
לאחר שהרוטב מוכן, מוסיפים את הקציצות, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה, עוד כרבע שעה. ֿ
מגישים, כמו במרוקו, עם פרנה או כמו אצל אמא עם חלה.