יש מיליון מתכונים לממולאים ואני בטוחה שכולם טעימים.

לממולאים שלי אני מוסיפה המון המון ירק מכל הסוגים וגם קוצצת עגבניה אדומה אחת.

אהבתי את החמיצות העדינה שהיא מביאה איתה לממולאים.

ככה למדתי מסבתא רוזה, הסבתא המצרייה של האקס שלי שבישלה ביתי וטעים.

למילוי:

5-6 גמבות צבעוניות בינוניות שכובען חתוך וכל הגרעינים מנוקים

300 גרם בשר בקר טחון

3 כוסות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה,נענע,כוסברה,שמיר,בזיליקום)

עגבנייה אדומה קצוצה

מלח,פלפל,פפריקה, חצי לימון סחוט

2/3 כוס אורז פרסי שטוף

1 בצל קצוץ

3 שיני שום

3 כפות שמן זית 

איך?

לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית, להשחים מעט, להוסיף שום להמשיך לטגן, להוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר מאפיר.

להוריד מהאש.

להוסיף את האורז, העגבנייה, עשבי התבול, תבלינים ומיץ לימון.

לערבב, למלא את הפלפלים עד שלושת רבעי ולכסות אותם עם ה״כובע״ שלהם.

להניח את הפלפלים בסיר שמכיל את גובהם, לצופף על מנת שיעמדו ביציבות ולא יפלו.

לרוטב

2 כוסות מים רותחים

1 כוס מיץ עגבניות (פריגת) או שתי כפות רסק עגבניות גדושות מהולות במים הרותחים

מלח, פלפל,פפריקה. פלפלון צ’ילי

שני ענפי רוזמרין טריים

איך

לערבב את כל החומרים. לכל פלפל להרים את ה״כובע״ ולצקת לתוכו 2-3 כפות מהרוטב ולכסות.

את יתר הרוטב לשפוך בזהירות מסביב לפלפלים, שיגיע עד מחצית גובהם.

להניח את ענפי הרוזמרין על הפלפלים מלמעלה.

להרתיח, להנמיך ולבשל עוד כ-40 דקות.

אפשרי לבשל גם בתנור בחום של 180 במשך שעתיים, להסיר את המכסה ולהשחים את הכיפות.

טעים מאוד להחליף את האורז בפתיתים.

כך בדיוק אני מכינה כרוב ערבי ממולא.

להכין חלה גדולה לרוטב.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות דגים תאילנדיות

קציצות דגים תאילנדיות שמתאימות גם למזג האויר הישראלי, החם הלוהט של תחילת אוגוסט. מהירות וטעימות מאוד. במתכון המקורי טוחנים את הדג עם התבלינים עד לכדי

קדירת צלעות טלה ותפוחי אדמה

אתם לא מאמינים כמה המתכון הזה קל. ומה שנחמד בו שאפשר להכין אותו גם מבשרים אחרים: צלי כתף, אנטריקוט, צלעות וכל בשר לבישול ארוך ובלבד

פסטלה די בטטה של רבקה

אלו הם הפסטלים של אמא שלי בשינוי קטן: אני מוסיפה ראס אל חנות לבשר ולתפוחי האדמה וצנוברים. והפסטלים האלה כל כך טעימים, רכים, ריחניים אני

זנב שור בסגנון רומאי

תבשיל ארוך בישוול, שומני ועשיר, אבל מיוחד וטעים להפליא מדובר בקלאסיקה של המטבח הרומנסקי האיטלקי – המטבח של רומא שם הוא נקרא coda alla vaccinara.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.