כנאפה מלוח עם גבינת המאירי

בעצם מדובר בכנאפה מלוחה.

את הכנאפה הכרתי  לראשונה בחיפה, כשהייתי בת 16  בערך.

היינו 4 חברות, שפעם בחודש בערך, הברזנו מביצפר ונסענו לחרוש את המדינה לאורכה ולרוחבה.

תרמיל על הגב, תמימות נעורים, חברות אמיצה (עד היום) והמון שמחה בלב.

באחת המסעות שלנו הגענו לחיפה.

בחיפה למדתי שפלאפל זה לא רק כדורי חומוס טעימים ולוהטים, אלא גם גבעות של סלטים צבעוניים, כרוב סגול ולבן, פלפלים חריפים קלופים, טבעות חצילים מטוגנים וחמוצים מכל המינים והצבעים.

גן עדן לחובבת מלוחים וחמוצים שכמותי.

אחר כך, היינו יורדים בהמשך הרחוב של הפלאפלים, ולמטה עמד מישהו שהכין כנאפה.

אני לא זוכרת את טעמו של הכנאפה הראשון שאכלתי אבל אני זוכרת שהתאהבתי. מיד ובמקום.

הכנאפה שבמתכון התגלגל לו מ – משאריות.

ענבל המהממת היתה צריכה להגיע אליי לפגישה ואני תכננתי להכין משהו קל ומהיר לארוחת הבוקר.

פתחתי את המקרר וגיליתי קצת שערות כנאפה. בקופסת הפלסטיק נשארה גבינת המאירי, שהיא גבינה צפתית קרמית, הכי טובה שיש כאן.

שימנתי את שערות הכנאפה בחמאה, ריפדתי מחבת (קרה ומשומנת – אין ברירה מדובר בכנאפה), פוררתי מעל את גבינת המאירי באופן שווה ,ששום ביס לא יקופח. כיסיתי בשכבת שערות נוספת ודקה.

בינתיים כשהכנאפה התכנף לו יפה והשחים על להבה בינונית, ריסקתי עגבניה אדומה ותיבלתי אותה במעט שמן זית ומלח גס.

מהעציצים בגינה קטפתי כמה עלי אורגני טריים ומרירים, עוד זילוף קטנטן של שמן זית.

זהו אני מוכנה.

היה אדיר. באמת.   מה?

1/3 חבילת שערות לקדאיף (לכנאפה). היום יש בכל סופר במחלקת הבצקים הקפואים.

50 גרם חמאה מומסת (לשימון השערות).

20 גרם חמאה  בחום החדר(לריפוד המחבת).

קוביית גבינת המאיר, אם אין אז גבינה בולגרית של גד שגם היא קרמית וטובה.

עגבנייה גדולה ואדומה מגוררת.

עלי אורגאנו טריים.

שמן זית מעט.

מלח.

חשוב לפזר את הגבינה בשכבה יפה ובכל פינה . שום ביס לא יקופח. 

איך

להדליק את הכיריים על להבה בינונית בחום בינוני ולטגן צד אחד של הכנאפה עד שהוא משחים, בערך כ-5 דקות.

להפוך בזהירות ולהשחים צד שני – בערך עוד 3 דקות.

בינתיים לערבב את העגבנייה המוגררת עם כפית שמן זית ומעט מלח. להפוך את הכנאפה מהמחבת על צלחת,  זהירות זה חם !!!

לערום גבעות קטנטנות של עגבנייה מסביב לכנאפה במרחקים שווים ולעטר באורגנו או זעתר.

האורגאנו והזעתר אינם רק לעיטור הם משלימים את הטעם הנפלא של הגבינה והעגבנייה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אמיליה רומאניה ולה מרקה

אמיליה רומאניה  אמיליה רומאניה היא אחד מ-20 מחוזותיה של איטליה ונחשבת מבחינה קולינארית אולי לטובה שבהן. (לפוסט נפרד על בולוניה . בולוניה – שמנה, אדומה ומלומדת.

סופלאקי עוף ואורז יווני

ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד. הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב. לימון ותרד

פאני פורי בסלסת עגבניות ודגים

פאני פורי הוא אוכל רחוב בהודו. לא הייתי בהודו. עדיין, אבל אני צופה בכל כך הרבה סרטי תרבות ואוכל ובהודיות שמבשלות ביוטיוב שאני כבר מכירה

אורז אפגאני – זארדה פלאו

מתחביביי: לשוטט באתרי יוטיוב של בשלניות ביתיות מארצות רחוקות. למשל אפגניסטן. שם גיליתי את התבשיל המשגע והמיוחד הזה, שמאוד מזכיר את המטבח הפרסי ואת המטבח

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.