בורגול טורקי משגע

הטורקים קוראים לו פילאף והוא טעים חם, קר, חורף או קיץ.

הבורגול ,שהוא חיטה שבורה מבושלת ומיובשת שנגרסה, נפוץ בעיקר במטבח הערבי.

הוא מגיע בשלושה גדלים: הדקיק (ג׳ריש) איתו עושים קובה מטוגנת, הבינוני : סלט טאבולה והעבה – איתו אני מכינה את הפילאף.

הרבה פעמים אני מוסיפה ג׳ריש לקציצות שלי במקום פירורי לחם.

למה לא?

ויש גם פריקי, שזו חיטה שנקטפת ירוקה ומעשנים אותה ואז גורסים לחתיכות גסות.

עם הבורגול העבה הזה אני מכינה גם מג׳דרה נהדרת והוא בכלל מתאים גם לממולאים שונים במקום אורז (או שניהם ביחד).

הטורקים, שיש להם מטבח מפואר עושים ממנו פילאף.

הצרפתים עושים פילאף מאורז אבל בעיניי, הוא לא מתקרב לפילאף הטורקי:

לא בטעמים, לא בצבעים ולא בעושר המנה.

מה 

1 כוס בורגול עבה

1.5 כוסות מים רותחים (לא טיפה יותר)

עגבנייה אדומה גדולה קצוצה לקוביות או 2 כפות רסק עגבניות

בצל בינוני קצוץ לקוביות

2 שיני שום קצוצות דק

1/2 פלפל חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ (אופציונאלי)

1/2 כפית מלח

1/8 כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן זית

גמבה אדומה נקייה מגרעינים קצוצה לקוביות קטנות

להשלמת המנה והגשתה

כוס נענע קצוצה

1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים

אפשר להוסיף גם כוס עדשים שחורות מבושלות ואז התבשיל הוא ממש ארוחה בפני עצמה

המתכון בהמשך.

איך

לסיר להוסיף את שמן הזית והבצל ולטגן עד שהבצל מזהיב, להוסיף את השום ולטגן עוד דקה.

להוסיף את הפלפל החריף והגמבה ולהמשיך לטגן עוד 3-4 דקות.

להוסיף רסק העגבניות ולטגן תוך כדי ערבוב, עוד שתי דקות.

להוסיף את הבורגול, להמשיך לטגן בתוך התערובת עוד דקה. להוסיף מלח ופלפל.

עד השלב הזה אפשר להפסיק ולשים בצד, עד הארוחה עצמה.

20 דקות לפני הארוחה, לחמם את התערובת ולהוסיף לה את המים הרותחים, לערבב, להרתיח, להנמיך להבה ולבשל מכוסה כ-15 דקות. לכבות ולהשאיר את הבורגול 10 דקות מכוסה.

לאוורר אותו במזלג ואז להוסיף את השקדים ואת הנענע ולהגיש.

טעים כתוספת חגיגית וגם כארוחה בפני עצמה.

טעים מאוד גם להגיש עם יוגורט קר וחמצמץ.

להעשרת המנה בעדשים שחורות

בסיר עם מים רותחים, להוסיף את העדשים השחורות, להביא לרתיחה, לכסות ולהנמיך. לבשל 15 דקות בדיוק ! לכבות את האש.

להוסיף כפית מלח, לערבב, לכסות ולהמתין 3 דקות.

לסנן.

לאחר שהבורגול מוכן ולפני שלב הוספת הנענע והשקדים, מוסיפים את העדשים המבושלות והמסוננות, מאווררים את התבשיל במזלג, מוסיפים שקדים ונענע ומגישים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגה של מלכים צרפתים

 לא נתווכח שהפטיסרי הטוב ביותר בעולם הוא צרפתי, נכון? לא נתווכח שמרכז המאפים המדהימים, היפים, היצירתיים והמפוארים מכולם הוא בפריז , נכון? גם לא נתווכח

פיסאלדייר המאפה של פרובאנס

מאפה מפרובאנס שמאגד בתוכו את כל השמש והטוב של חבל הארץ המשגע הזה. יש בו בצק נפלא וקראנצ׳י, יש בו תועפות של בצל מוזהב בשמן

פסטה איטלקית בעגבניות

סתם,ֿ פסטה עם עגבניות. פשוטה, יום יומית, נהדרת, מהירה והכי איטלקית בעולם. בכל מסעדת דרכים באיטליה תמצא את הרוטב האדום-אדום הזה עוטף ספגטיני, בוקטיני, פנה

אגוזי השמחה – פיצוחי מתובלים

הם הכי טעימים כשהם מתובלים והם נהדרים כפתיח לפני כל ארוחה, או סתם במסיבת קוקטייל. אפשר להשתמש בכל סוג אגוז שאוהבים ובלבד שהוא יהיה קלוף.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.