ארנצ׳יני – כדורוני אורז במילוי מוצרלה

ארנצ׳יה באיטלקית הוא תפוז וארנצ׳יני הם תפוזונים קטנים אבל במקור הארנצ׳יני בדרום איטליה ממש גדולים, כמו כדור טניס בערך והם משמשים בעיקר לארוחת צהריים או חטיף לדרך. הארנצ׳יני הקטנים שלי דומים יותר לסופלי.

המאכל הטעים הזה מגיע מדרום איטליה ובמקור ניצל שאריות אורז מבושל שנשארו בבית. לרומאים יש מאכל דומה שנקרא סופלי אבל הוא הרבה יותר קטן מהארנצ׳יני.

אני ניצלתי שאריות של ריזוטו עגבניות.

אם גם לכם יש שאריות של אורז מבושל, כל אורז, יכול להיות בסיס מצויין לארנצ׳יני.

אם אין – אפשר להכין אורז פשוט ולהפוך אותו לארנצ׳יני מנצחים.

רצוי אורז עגול ודביק, כמו של ריזוטו (לא ממש הכרחי).

מה

לאורז: כוס אורז, 1/4 כפית מלח, 2 כוסות מים וכף גדושה חמאה. להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל כ-15 דקות. להניח להצטנן כחצי שעה. להעביר לקערה להמשך הכנת העיסה.

להוסיף לעיסה: ביצה אחת שלמה, 2 כפות פרמז׳ן מגורר.

למילוי: קוביות מוצרלה בגודל של 2×2 ס״מ בערך.

לטיגון: 3 קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצה טרופה ואחת עם פירורי לחם.

מחבת או סיר עם שמן בעומק של כ-5 ס״מ.

איך

מערבבים את האורז המצונן עם הפרמז׳ן המגורר והביצה.

לאחר שמערבבים את העיסה היטב. מכינים קערה עם מים בצד.

מרטיבים את הידיים ולוקחים כדור מהאורז ומשטחים אותו על כף היד. נועצים בלב כל כדור כזה קוביית מוצרלה.

מגלגלים את הכדור וסוגרים (כמו למלא קובה).

מגלגלים היטב בין הידיים, שיתקבל כדור מושלם.

כך מכינים את כולם.

מסדרים את צלחת הקמח, הביצים הטרופות ופירורי הלחם ממול ומתחילים לטבול בשרשרת : קמח, אחר כך ביצה, אחר כך פירורי לחם (כמו שניצל) ומניחים על מגש מקומח.

מחממים מחבת עם שמן בגובה של 5 ס״מ בערך ומטגנים את הארנצ׳יני בחום בינוני.

מגישים חם אבל זה טעים מאוד גם כשמתקרר. 

המוצרלה נמסה והארנצ׳יני מטריפים.

אפשר להגיש עם רוטב עגבניות, אבל לדעתי סלט ירוק יתאים פה מאוד.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פאי בקר ביין ובצק עלים

    בעצם, הטוב הזה מבוסס על האינגליש פאי, הפאי האנגלי שהאנגלים מתים עליו. הם מכינים אותו מבשר בקר, טלה, עופות ואפילו דגים. התבשיל עצמו

קציצת סרה מרוקאית בחמין

אמא שלי הכינה את הקציצה הריחנית הזו בעיקר בחמין של החגים. היא היתה מגלגלת אותה לגליל עבה וסימטרי ועוטפת אותה בבד כותנה, דרכו, ספגה הסרה

מעדן טונה צרובה

הוידוי שלי הוא שאני לא משתגעת על דגים נאים. אני יכולה ביס או שניים, עם משו ליד אבל ממש ממש נא… לא ממש. אבל טונה

צ׳יינה טאון בבנגקוק

מסלול ברגל: 1.7 ק״מ. היום הוא יום הצ׳יינה טאון. פיח, רעש, המולה, זיהום אוויר, ריחות, טוקטוקים שועטים, סכנת נפשות. עושר תרבותי, צבעים, אקזוטיקה, ריחות, טעמים, אוכל

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.