סלט חצילים בלקני נפלא

נראה שבימים של סכסוכים ושסעים מטורפים בחברה הישראלית, כשכל הזמן נבחנת השאלה ״מה ישראלי בעיניך?

וכל מי שחושב אחרת מהצד השני נחשד בבגידה.

בגידה, לא פחות.

נראה לי, שאפשר לקבוע בוודאות, בפה מלא ובהסכמה מוחלטת, שהכי ישראלי הוא החציל.

עדיפות לחציל על האש.

בכלל הדבר המופלא הזה הוא ים תיכוני ומקיף את כל מדינות האגן התיכון.

כיף לנו.

כי זה אחד הירקות האהובים עליי בתבל.

אפשרויות השימוש והטעמים הבלתי נגמרים שלו, הזנים, הגדלים, הסגנונות. הכל.

שמחה גדולה.

חציל, זו באמת אהבה מיוחדת.

אם אתם בחוץ, בבית, בגינה, על הגג או על שפת הים.

אם אתם ממנגלים, אוכלים פיתה מטפטפת או סתם מנגבים.

זה החציל שאלה בתי אהובתי – אוהבת.

הכי טעים בעולם וייקח לכם דקות ספורות להכין אותו.

אני אוהבת אותו קלוי על אש גלויה עם הטעמים המעושנים וחלקיקי הקליפה השרופה שנשארים בו, אפשר גם לקלות אותו בתנור.

* טיפ : לאחר הקלייה, הקילוף והשטיפה אני מעבירה אותו למסננת לכמה שעות טובות, כל המצים המרירים והצמיגים נפרדים ממנו בזמן הזה.

מה

1 חציל  מסוג בלאדי גדול או שניים בינוניים קלויים ,קלופים ומסוננים – וקצוצים בסכין

1 בצל אדום בינוני קלוף קצוץ לקוביות קטנטנות

1 עגבניות אדומה ובשלה קצוצה לקוביות קטנטנות, עם המיץ והזרעים

1 פילפל חריף קצוץ לקוביות קטנות

2 שיני שום מגוררות וקצוצות

מיץ לימון אחד גדול

1/2 כפית פפריקה

פפטרוזליה קצוצה

מלח

שמן זית

קוצצים הכל היטב, מערבבים ומתקנים טעמים. משאירים לנוח כשעה וטורפים עם לחם טרי, פיתה או סתם עם כף גדולה. 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סינטה צרובה בקרם קוקוס תאילנדי

אני לא בטוחה שאצליח להעביר את ההנחיות למתכון הזה ומי שמצליח להכין אותו, זוכה להכין מנה נפלאה נפלאה שהיא גם נורא פשוטה, מהירה וקלה להכנה

קנולי סיציאליאני

 כדאי להתחיל מהסוף. כדי להכין קנולי צריך גלילים מיוחדים שעל שמם מכונה המאכל הנפלא הזה. אפשר למצוא אותם בכל חנות כלי בישול. עכשיו שיש לנו

עוגת הגבינה של סן סבסטיאן

לא. העוגה הזו לא שרופה היא אפויה בחום גבוה מאוד מה שהופך את הסוכר לקרמל כמעט שרוף שמעניק טעם מדהים לעוגת הגבינה המדהימה הזו. אין

הזיתים של אסקולי

או באיטלקית L’oliva Ascolana למרות ריבוי עצי הזית באיטליה והשימוש בשמן זית, כמעט שלא מצאתי תבשילים עם זיתים , ממש זיתים בכל המטבח האיטלקי שאני

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.