עוגת מסקרפונה ותותים

אל תאמיני לאף אחד, לאף אחד, שיאמר לך שיהיה לך קשה להכין את העוגה הזו.

כל אחד יכול.

במקום להכין בצק פריך בבית יש מבחר פתרונות:

  • אפשר לקנות בצק פריך באגף הקפואים בסופר.
  • אפשר לקנות קלתית אפויה ורק להוסיף את המלית והתותים.
  • ואפשר כן להכין את הבצק הפריך, די פשוט, מהיר וקל.

ובסופו של יום, כשתגישי את העוגה היפהפיה הזו לשולחן, כולם יפערו עיניים בהתפעלות,

ואחרי שיטעמו ממנה הם יאמרו : את ?  את הכנת אותה?

ואת תגידי בחיוך נונשאלנטי, כאילו דרך אגב, כן וזה היה ממש קלי קלות.

מה

1 בצק פריך מאגף הקפואים מופשר לפי הוראות היצרן (מתכון בהמשך)

או קלתית בצק אפויה

תבנית פאי משוננת 24 (בערך) מרופדת בנייר אפייה

לקרם

1 קופסת גבינת מסקרפונה

1 שמנת מתוקה 38%

2 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית ווניל (רצוי אמיתית)

מעל העוגה

קופסת תותים טריים יפים, שטופים, מיובשים וגבעולם קטום.

אם קונים בצק פריך מרודד, עוברים לשלב הרידוד והאפייה + הקרם ותותים

אם קונים קלתית אפויה עוברים ישירות לשלב הקרם והתותים.

אם מכינים בצק פריך בבית 

2.1/4  כוסות קמח רגיל

100 גרם חמאה קרה בקוביות קטנות

1 כף אבקת סוכר

2-3 כפות מים לפי הצורך

4 כפות אגוזי לוז טחונים (או שקדים טחונים) לא הכרחי לבצק אבל מוסיף טעם נפלא לעוגה.

איך 

לתוך קערה מוסיפים את הקמח, האגוזים הטחונים, את קוביות החמאה ומפוררים עם האצבעות.

לאחר שמקבלים פירורים גסים, מוסיפים את הסוכר ומוסיפים 1-2 כפות מים.

מאחדים את הבצק בתנועות מהירות.

לא לעבד וללוש את הבצק יתר על המידה, רק עד שהחומרים מתאחדים.

מכסים בניילון נצמד, משטחים לעגול שטוח ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.

רידוד ואפייה

מחממים את התנור ל-170 מעלות.

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה  לעובי של 3 מ״מ בערך.

מרפדים את  תבנית הפאי בבצק המרודד ומהדקים היטב גם לדפנות.

חותכים בסכין את יתרת הבצק בשולי התבנית. 

(משאריות הבצק הכנתי עוגיות קטנות במכשיר מעץ שקניתי בשוק בעכו. אפשר לגלגל כדורים ולאפות).

מצננים את הבצק בתבנית במקרר, לפחות 20 דקות.

מוציאים מהמקרר ודוקרים במזלג היטב את פני הבצק, גם בדפנות, כדי שהבצק לא יתפח באפייה.

מכניסים לאפייה ב-170 מעלות במשך כ-30 דקות.

מוציאים ומצננים את העוגה היטב.

בינתיים מכינים את הקרם ומכינים את התותים.

קרם ותותים

לקערת מקסר להוסיף שמנת מתוקה, אבקת סוכר, ווניל וגבינת מסקרפונה ומקציפים לקרם נוקשה ויציב.

לאחר שהעוגה הצטננה לגמרי, ממלאים אותה בקרם המסקרפונה, ומסדרים את התותים למעלה.

הכי הכי כדאי להכין את העוגה לילה קודם ולהשכיב אותה במקרר, כך היא סופגת את הקרם לאטֿ 

ומתמסרת, לחיתוכים מדוייקים ויפים.  

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ברקוקש – הריזוטו המרוקאי

ברקוקש. זר לא יבין זאת. שתי גרסאות קלאסית ומקוצרת וקלה להכנה. הברקוקש הוא הקוסקוס העבה מאוד, שמבושל בחלב לו מוסיפים חמאה שמנה ומלח. מעדן מלכים.

אסקלופ עוף בצלפים

האסקלופ הוא מאכל איטלקי קלאסי, טעים וקל להכנה. האסקלופ או הסקלופיני, כמו שהאיטלקים אומרים, הוא נתח בשר עגל, לפעמים עוף, שחתוך באלכסוך והוא דקיק ועדין.

טורטה דלה נונה

עוגה ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות. מה שמבטיח רק 5 דקות עבודה והופ….לתנור, לשעה אפייה. רכה ונמסה בפה. נהדרת. משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית

רבקה – אמא שלי

אמא שלי שתפרה לי תחפושות, שמלות מלמלה ושמלות היריון. שגילגלה עוגיות שקדים עגולות, מדוייקות וטעימות להפליא. שלימדה אותי להבריש חלמון מעל חלה תפוחה, אוורירית ומושלמת.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.