עוגת מסקרפונה ותותים

אל תאמיני לאף אחד, לאף אחד, שיאמר לך שיהיה לך קשה להכין את העוגה הזו.

כל אחד יכול.

במקום להכין בצק פריך בבית יש מבחר פתרונות:

  • אפשר לקנות בצק פריך באגף הקפואים בסופר.
  • אפשר לקנות קלתית אפויה ורק להוסיף את המלית והתותים.
  • ואפשר כן להכין את הבצק הפריך, די פשוט, מהיר וקל.

ובסופו של יום, כשתגישי את העוגה היפהפיה הזו לשולחן, כולם יפערו עיניים בהתפעלות,

ואחרי שיטעמו ממנה הם יאמרו : את ?  את הכנת אותה?

ואת תגידי בחיוך נונשאלנטי, כאילו דרך אגב, כן וזה היה ממש קלי קלות.

מה

1 בצק פריך מאגף הקפואים מופשר לפי הוראות היצרן (מתכון בהמשך)

או קלתית בצק אפויה

תבנית פאי משוננת 24 (בערך) מרופדת בנייר אפייה

לקרם

1 קופסת גבינת מסקרפונה

1 שמנת מתוקה 38%

2 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית ווניל (רצוי אמיתית)

מעל העוגה

קופסת תותים טריים יפים, שטופים, מיובשים וגבעולם קטום.

אם קונים בצק פריך מרודד, עוברים לשלב הרידוד והאפייה + הקרם ותותים

אם קונים קלתית אפויה עוברים ישירות לשלב הקרם והתותים.

אם מכינים בצק פריך בבית 

2.1/4  כוסות קמח רגיל

100 גרם חמאה קרה בקוביות קטנות

1 כף אבקת סוכר

2-3 כפות מים לפי הצורך

4 כפות אגוזי לוז טחונים (או שקדים טחונים) לא הכרחי לבצק אבל מוסיף טעם נפלא לעוגה.

איך 

לתוך קערה מוסיפים את הקמח, האגוזים הטחונים, את קוביות החמאה ומפוררים עם האצבעות.

לאחר שמקבלים פירורים גסים, מוסיפים את הסוכר ומוסיפים 1-2 כפות מים.

מאחדים את הבצק בתנועות מהירות.

לא לעבד וללוש את הבצק יתר על המידה, רק עד שהחומרים מתאחדים.

מכסים בניילון נצמד, משטחים לעגול שטוח ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.

רידוד ואפייה

מחממים את התנור ל-170 מעלות.

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה  לעובי של 3 מ״מ בערך.

מרפדים את  תבנית הפאי בבצק המרודד ומהדקים היטב גם לדפנות.

חותכים בסכין את יתרת הבצק בשולי התבנית. 

(משאריות הבצק הכנתי עוגיות קטנות במכשיר מעץ שקניתי בשוק בעכו. אפשר לגלגל כדורים ולאפות).

מצננים את הבצק בתבנית במקרר, לפחות 20 דקות.

מוציאים מהמקרר ודוקרים במזלג היטב את פני הבצק, גם בדפנות, כדי שהבצק לא יתפח באפייה.

מכניסים לאפייה ב-170 מעלות במשך כ-30 דקות.

מוציאים ומצננים את העוגה היטב.

בינתיים מכינים את הקרם ומכינים את התותים.

קרם ותותים

לקערת מקסר להוסיף שמנת מתוקה, אבקת סוכר, ווניל וגבינת מסקרפונה ומקציפים לקרם נוקשה ויציב.

לאחר שהעוגה הצטננה לגמרי, ממלאים אותה בקרם המסקרפונה, ומסדרים את התותים למעלה.

הכי הכי כדאי להכין את העוגה לילה קודם ולהשכיב אותה במקרר, כך היא סופגת את הקרם לאטֿ 

ומתמסרת, לחיתוכים מדוייקים ויפים.  

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סביצ׳ה קדאיף על קרם פלפלים

חגיגה. זו המילה הכי הולמת את המנה הזו. חגיגה. חגיגי. מה 300 גרם פילה מוסר ים  (או לוקוס, או דניס או סלמון)ללא עור ללא עצמות

סופלאקי עוף ואורז יווני

ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד. הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב. לימון ותרד

מרק שושברק בעגבניות

קודם כל הירגעו!! אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית. בצק הטורטוליני נמכר חתוך ומוכן למילוי, עגול או מרובע, ומכינים

פאני פורי בסלסת עגבניות ודגים

פאני פורי הוא אוכל רחוב בהודו. לא הייתי בהודו. עדיין, אבל אני צופה בכל כך הרבה סרטי תרבות ואוכל ובהודיות שמבשלות ביוטיוב שאני כבר מכירה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.