עוגת ריקוטה איטלקית לימונית עם מרקחת שזיפים

הצילום גרוע אבל העוגה עם המרקחת אלוהית.

ריקוטה די בופאלה, אם אפשר, אם לא אז ריקוטה של פרה

גבינה קלה, ,קלילה, עדינה.

העגה יוצאת דחוסה, קרימית, נמוכה יחסית נהדרת. נהדרת. חובה לצנן אותה

לפחות 4 שעות עדיף ללילה שלם.

שידכתי לה מרמלדה שבישלתי 20 ד׳ וזהו.

התחתית שלה מקראסט ביסקוויטים.

תבנית 22 ס״מ

הקראסט – התחתית

200 גרם ביסקוויטים

100 גרם חמאה

טיפונת מלח

(אם התערובת יבשה מידי אפשר להוסיף כף חלב)

איך

לחמם תנור ל 180 מעלות.

לרסק הכל במגי׳מיקס, לשמן תבנית ולרפד את התחתית בתערובת.

לאפות 10 דקות ב 180 מעלות.

לתערובת הגבינה

500  גרם ריקוטה טרייה

100 גרם גבינת שמנת 30

3 ביצים גדולות

2 כפות קמח רגיל או עמילן תירס

מיץ מ-2 לימונים

גרידת לימון מ-2 לימונים

מעט ווניל

1 כוס סוכר (מי שאוהב מתוק מאוד שיוסיף עוד 1/4 כוס)

לערבל היטב ריקוטה וגבינת שמנת,להוסיף את הביצים, אחת אחת ולערבל היטב,

להוסיף את יתרת המרכיבים ולערבל היטב לתערובת חלקה.

להוציא את התבנית מהתנור, למזוג בזהירות לתוכה את תערובת הגבינה ולהחזיר לאפיה ב 180 מעלות,

בין 35-45 דקות אפיה (תלוי בתנור), לכבות את התנור כשמתחילים להיווצר סדקים קטנים מסביב לעוגה.

באופן טבעי העוגה תצנח מעט.

להשאיר את העוגה להתקרר בתוך התנור עם דלת פתוחה.

אחר כך לכסות אותה היטב ולהכניס למקרר לפחות ל-4 שעות, עדיפות ללילה שלם.  

למרקחת השזיפים/המשמשים

10 שזיפים יפים מגולענים וחתוכים ל-4

2 כפות סוכר (שוב מי שאוהב מתוק מאוד שיוסיף עוד כף או שתיים)

מיץ מחצי לימון.

להוסיף את כל המרכיבים לקלחת, ולהשאיר אותם מכוסים בערך 2-3 שעות.

בזמן הזה השזיפים מגירים נוזלים דבר שחשוב לתהליך הבישול והתוצאה הסופית.

לבשל  על להבה קטנה בינונית בערך 25 דקות. לצנן ולהגיש קר עם העוגה הקרה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

רותי׳ – צלי בשר בבישול איטי

הבשר הזה הוא זכרונות ילדות שלי. כשחזרתי מהצבא תמיד ביקשתי מאמא שתכין את הבשר שאני כל כך אוהבת – רותי׳ rottie. כך אמא קראה לו.

מוקפץ עוף יפאני עם אטריות סובה

את הסובה הכרתי במסעדה אסייתית בחול. בתחילה קצת נרתעתי מהצבע, אפרפר חום כזה, אבל כשטעמתי התאהבתי בעדינות שלה. במטבח היפני משתמשים בסובה. אחר כך הסתבר

שקשוקה תרד ובורטה

יצאנו לשוק השבועי. הכל ירוק, זוהר ורענן בצבעים וריחות של חורף. אין לי חשק לכלום, בדיוק עברתי טיפול שיניים מכאיב, מחלימה משפעת קשה. מסתפקת בריחות

תפוחי האדמה של הסטון

ראיתי בטיקטוק את הסרטונים להכנת תפוחי האדמה הנפלאים הללו וצחקתי נורא. מי שהמציא את הפטנט הגאוני הזה הוא לא אחר מהשף הבריטי המצחיק, המשוגע, היצירתי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.