ג׳ירוס, אני מאמינה כל ישראלי כבר מכיר, הוא השווארמה היוונית.

גלגל חמים של בשר מתובל מסתובב ומשחים, נפרס דקיק ומונח על פיתה עבה, עם בצל סגול

פטרוזיליה והמון צציקי. שונה מהשווארמה שלנו ועדיין טעים להפליא.

פסטלה – זה מאפה הפילו המרוקאי שמקופל בצורת משולשים.

לקחתי את הג׳ירוס היווני, קיפלתי לפילו הבלקני והגשתי עם צציקי מהמם.

מה אומרים? לא אומרים…

מה

40 רצועות פילו חתוכים ברוחב של כ 10 ס״מ (חותכים את הפילו לרוחב) כל 2 מהווים משולש אחד

כרע ושוק של עוף

בצל אחד פרוס גס

2 שיני שום

מלח פלפל שמן זית

כף אורגאנו

מעט מים

שמן לטיגון

לציציקי (או ציזיקי) 

2 גביעי יוגורט שמן

כף שמן זית

2 כפות מיץ לימון

10 עלי נענע קצוצים דק

מלח, פלפל

שן שום מגוררת

לערבב הכל ולשמור קר קר קר.

איך

במחבת או סיר להוסיף את כרעי העוף, מעט שמן זית , מלח פלפל ולבשל על להבה קטנה עם מעט מים, סיר מכוסה.

לאט לאט העוף משחים, מגיר שומנים ומתרכך (אם הנוזלים מתאדים מוסיפים שוב מעט מים, בערך רבע כוס אנחנו לא רוצים רוטב אנחנו רוצים עוף מבושל ורך).

לאחר שהעוף מתחיל להשחים מוסיפים עליו את הבצל והשום, מתבלים באורגנו וממשיכים לבשל. הופכים פעם או פעמיים.

בסה״כ זמן בישול הוא כשעה. בסופו של דבר מקבלים עוף זהוב עם בצל ושום, טעים למאכל כמו שהוא !

מצננים, מפרקים היטב קוצציים דק דק וזהו המילוי מוכן.

פורסים 2 רצועות פילו , זו על זו, מניחים בקצה למעלה בערך כף מילוי ומקפלים למשולש, וממשיכים שוב למשולש וכן הלאה

עד שמגיעים למשולש שלם.

כדאי, לא חובה להדביק את השוליים בקמח מעורבב במעט מים.

אם לא מדביקים פשוט מטגנים או אופים את הפילו כשהקיפול למטה.

מטגנים בשמן רדוד בחום בינוני. או מברישים במעט שמן ואופים מיד בתנור שחומם מראש 180 מעלות.

מגישים עם הצציקי ומודים ליקום.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט מנגו תאילנדי

תאמינו או לא את הסלט הזה מכינים ממנגו בוסר. ב ו ס ר. המנגו חייב להיות ירוק, קשה ובוסרי לגמרי. כי ככה אוכלים סלט מנגו

לביבות כרובית

הלביבות האלה הן כל כך קלות שזה מביך אותי לתת את המתכון. אבל אם יש משהו שלמדתי משוטטות ברשתות ומפרסומים בפייס, זה שאנשים מתים על

הזיתים של אסקולי

או באיטלקית L’oliva Ascolana למרות ריבוי עצי הזית באיטליה והשימוש בשמן זית, כמעט שלא מצאתי תבשילים עם זיתים , ממש זיתים בכל המטבח האיטלקי שאני

העוגה של מחוז ברטאני שבצרפת

את העוגה הזו הכרתי בקאנקל, שהיא עיירת חוף שנמצאת במחוז בראטני שצפון מערב צרפת. בדרך כלל, כשאני מקבלת תפריטים בארצות אחרות, אני מיד מחפשת אחר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.