ג׳ירוס, אני מאמינה כל ישראלי כבר מכיר, הוא השווארמה היוונית.

גלגל חמים של בשר מתובל מסתובב ומשחים, נפרס דקיק ומונח על פיתה עבה, עם בצל סגול

פטרוזיליה והמון צציקי. שונה מהשווארמה שלנו ועדיין טעים להפליא.

פסטלה – זה מאפה הפילו המרוקאי שמקופל בצורת משולשים.

לקחתי את הג׳ירוס היווני, קיפלתי לפילו הבלקני והגשתי עם צציקי מהמם.

מה אומרים? לא אומרים…

מה

40 רצועות פילו חתוכים ברוחב של כ 10 ס״מ (חותכים את הפילו לרוחב) כל 2 מהווים משולש אחד

כרע ושוק של עוף

בצל אחד פרוס גס

2 שיני שום

מלח פלפל שמן זית

כף אורגאנו

מעט מים

שמן לטיגון

לציציקי (או ציזיקי) 

2 גביעי יוגורט שמן

כף שמן זית

2 כפות מיץ לימון

10 עלי נענע קצוצים דק

מלח, פלפל

שן שום מגוררת

לערבב הכל ולשמור קר קר קר.

איך

במחבת או סיר להוסיף את כרעי העוף, מעט שמן זית , מלח פלפל ולבשל על להבה קטנה עם מעט מים, סיר מכוסה.

לאט לאט העוף משחים, מגיר שומנים ומתרכך (אם הנוזלים מתאדים מוסיפים שוב מעט מים, בערך רבע כוס אנחנו לא רוצים רוטב אנחנו רוצים עוף מבושל ורך).

לאחר שהעוף מתחיל להשחים מוסיפים עליו את הבצל והשום, מתבלים באורגנו וממשיכים לבשל. הופכים פעם או פעמיים.

בסה״כ זמן בישול הוא כשעה. בסופו של דבר מקבלים עוף זהוב עם בצל ושום, טעים למאכל כמו שהוא !

מצננים, מפרקים היטב קוצציים דק דק וזהו המילוי מוכן.

פורסים 2 רצועות פילו , זו על זו, מניחים בקצה למעלה בערך כף מילוי ומקפלים למשולש, וממשיכים שוב למשולש וכן הלאה

עד שמגיעים למשולש שלם.

כדאי, לא חובה להדביק את השוליים בקמח מעורבב במעט מים.

אם לא מדביקים פשוט מטגנים או אופים את הפילו כשהקיפול למטה.

מטגנים בשמן רדוד בחום בינוני. או מברישים במעט שמן ואופים מיד בתנור שחומם מראש 180 מעלות.

מגישים עם הצציקי ומודים ליקום.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סביצ׳ה רענן על גספצ׳יו קריר

כבר שנים ארוכות שהסביצ׳ה על שלל צורותיו הוא מאכל אהוב בישראל. כי תאכלס למה לא? ארץ חמה, ים תיכון ארוך וחמים…… מה יותר מתאים לאכילת

דג אוהב קארי ? בריאני סלמון הודי

תת- היבשת הטעימה בעיניי, הודו היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. תת יבשת ענקית שבתוכה מיליארד הודים, שעושה רושם שכל מה שהם עושים כל היום זה

וואפל בלגי

פעם, כדי להכין וואפל בלגי היה צורך שכמעט לא היה בהישג יד, היום בכל פינת סופר יש מכשיר וואפל קטן, קומפקטי וזמין. ותאכלס וואפל בלגי,

עוגת פילו טורקית משגעת

העוגה הזו מדהימה את כל מי שרואה אותה וטועם ממנה. המראה שלה מיוחד והטעם נפלא. אפשר להכין אותה בשני סגנונות עם סירופ סוכר או בלי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.