מכירים את העוף בגריל? השחום הטעים הזה שהעור שלו מתפצח והטעם שלנו נהדר?
יש לי פה בבלוג עוף קיץ מפרובאנס….. הנה המתכון.
אז את העוף ההוא הכנתי הפעם בסיר ברזל יצוק.
מה אגיד? שיחוק. אין עשן, אין שמן שניתז בדפנות התנור אבל יש סיר ברזל יצוק שצריך לרחוץ היטב אחר כך.
אז מה היה לנו שם?
מה
עוף שלם – אני השתמשתי בלולו מפורק כל החלקים, אפשר גם להחליט על חלקי עוף אחרים
כוס שלמה ודחוסה של עשבי תיבול קצוצים – אני השתמשתי מהגינה: נענע, בזיליקום, רוזמרין, מרווה, פטרוזיליה.
לימון שלם מקורצף פרוס דק וקוביות קטנות (להוציא את הגלעינים)
4-5 שיני שום קצוצות דק דק דק
מיץ מלימון שלם
3-4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
3-4 ניירות פרגמנט גדולים
סיר ברזל יצוק
איך
להשרות את חלקי העוף עם כל התבלינים, לערבב היטב ולהניח בצד, אני הנחתי 6 שעות, אפשר פחות אפשר יותר.
להכניס לתנור סיר ברזל או סיר כבד אחר. לחמם תנור ל 180 מעלות,
אחרי 20-30 דקות להוציא את הסיר בזהירות ולרפד, ב ז הי ר ו ת – את הסיר בניירות הפרגמנט.
לסדר את חלקי העוף בתוך הנייר, לשפוך מעל את כל הרוטב וחלקי הלימון, לכסות עם קצוות הנייר, לכסות במכסה
ולהחזיר לתנור לשעה וחצי.
אחרי שעה וחצי להרטיב את חלקי העוף ברוטב שנצבר בתחתית הסיר ולהחזיר לתנור לעוד חצי שעה.
תקשיבוווווו העצמות מתפרקות. מתפרקות מרוב שהוא רך ועסיסי.
להסיר את המכסה – בזהירות – ולהשחים את העוף.
להתעלף.