שבלולי לחמא בעג׳ין, מהמטבח הטורקי המפואר.
כמובן שהלחמא המקורי נעשה על בצק שמרים דקיק והוא אלוהי (יש מתכון באתר).
אבל זה מתכון שהוא כל כך פשוט וכל כך מביך.
מהיר, קל ומתפצח.
מה
חצי פלפל אדום
מעט צ׳ילי
כפית רסק עגבניות
חצי בצל קטן
2 שיני שום
מעט ענפי פטרוזיליה
כף שמן זית
מלח, פלפל
כף רכז רימונים
250 גרם בשר בקר טרי טחון
יריעת בצק עלים מוכנה (מלבנית) בגודל של 30×40 סמ.
איך
במג׳מיקס או בלנדר לרסק את כל החומרים לריסוק עדין (לא מחית) למעט הבשר ובצק העלים.
לסחוט את התערובת היטב ולהיפטר מהנוזלים שבה (יש המון).
לערבב אותה עם הבשר הטחון, להמליח ולפלפל בהתאם.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לפרוס את בצק העלים ולשטח את התערובת על הבצק לגלגל לשבלול ולחתוך לרצועות בעובי של 1 סמ.
להניח על תבנית, לשטח בידיים ולאפות בערך 30 דקות עד שמזהיב.
זהו. קל נכון?