הוידוי שלי הוא שאני לא משתגעת על דגים נאים.

אני יכולה ביס או שניים, עם משו ליד אבל ממש ממש נא… לא ממש.

אבל טונה אני מאוד אוהבת ולכן אני מעדיפה תמיד לצרוב אותה ולהשאיר אותה מעט נאה בפנים.

כך אני גם נהנית מהטריות שלה וגם מהטעם שלה.

המעדן הזה הוא טעים, קליל ואני אוהבת להגיש אותו כמנה ראשונה לארוחה קלילה.

הטונה עם הירקות והתיבול מונחת על טורטיה קלויה עם זרעי סומסום וואסבי או כל סומסום אחר והיא יפה קלילה ומרשימה.

ואפשר גם להכניס הכל לצלחת לערבב ולאכול כארוחת ערב טובה ומפנקת.

כל הטעמים של יפאן בצלחת. כמעט. עם טאצ׳ שלי.

מה

פרוסת טונה כ 150-200 גרם

גבעול בצל ירוק קצוץ עם החלק הלבן

פרוסת לימון כבוש קצוץ

כף צלפים קצוצים

מעט צ׳ילי קצוץ

כף כוסברה קצוצה

כף בצל שאלוטס מטוגן או חי

שמן זית, ליים, פלפל שחור

כף שטוחה של ממרח צ׳ילי

חצי אבוקדו פרוס דק

מלח פלפל שמן זית

סומסום שחור סומסום וואסבי או כל סומסום אחר שאוהבים

3 טורטיות קרועות לחתיכות

איך 

מחממים תנור ל 180 מורחים שמן זית על קרעי הטורטיה ומפזרים מעל סומסום ווסאבי, זה טעים ומוסיף חריפות נעימה לטורטיה. אופים ומשחימים מוציאים מצננים.

בינתיים מצפים את נתח הטונה בשמן זית וסומסום שחור וצורבים כדקה מכל צד.

מניחים בצד

קוצצים את הבצל הירוק, הכוסברה, הצילי, האבוקדו, הלימון הכבוש, הצלפים, ואת השאלוטס (אפשר לטגן אותו טיגון מהיר וקל).

חותכים לנתחים גסים יחסית את הטונה.

מסדרים על קרעי הטורטיה את הירקות אחד על השני , או ביחד כסלט, מניחים את הטונה וכוסברה.

מסיימים בסומסום שחור וסחיטת לימון.

מקשטים בפרוסות צ׳ילי.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

יאקיטורי שיפודי עוף יפאנים

גם היאקיטורי הם שיפודי במבוק קטנים עליהם מעמיסים  בדרך כלל עוף ובד״כ צולים אותם על גחלים אפשר גם להכין אותם במחבת משומנת מעט, לא ממש

קציצות פרגיות באפונה

אני אוהבת להכין קציצות מפרגיות טחונות. יש משהו בבשר הפרגית העסיסי שהוא מרענן וקליל. אפשר להעטיר עליהן תועפות של ירק מכל הסוגים מעט גרידת לימון

לחמניות תלישה במילוי בשר ארומטי

מאפה התלישה הזה הוא ממש כיפי. מכינים לחמניות ממולאות, מסדרים בתוך תבנית מרובעת, עגולה או תבנית סבתא (אפשר גם חד פעמית). מעמיסים הכל בתוך מגישים

כנאפה מלוח עם גבינת המאירי

בעצם מדובר בכנאפה מלוחה. את הכנאפה הכרתי  לראשונה בחיפה, כשהייתי בת 16  בערך. היינו 4 חברות, שפעם בחודש בערך, הברזנו מביצפר ונסענו לחרוש את המדינה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.