צוקונה – שיפודי קבאב יפנים

גם אלו שיפודים יפנים פופולאריים ביפן

מכינים אותם מבשר פירות ים, בשר חזיר וגם מפרגיות.

אני הכנתי מפרגיות.

זה פשוט טעים באופן בלתי רגיל וכל כך נוח וקל להכנה.

אגב, לאחר שהשיפוד הזה עשוי היפנים טובלים אותו בחלמון של ביצה נא ואוכלים !

(לא תודה….)

מה

400 גרם פרגיות טחונות גס יחסית (לא משחה)

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק (לבן וירוק)

כף סאקה (או יין לבן)

כף מירין (כו חצי כפית סוכר)

פלפל שחור

כפית ג׳ינג׳ר מרוסק

שן שום מרוסקת

מעט פלפל צ׳ילי יפאני או צ׳ילי רגיל

לרוטב  2 כפות סויה, כף סאקה, כף מירין, חצי כפית סוכר חום מעט צ׳ילי

*הצ׳ילי לא במקור זה רק הלבנטיניות שלי שחייבת את זה.

איך

מערבבים הכל היטב ולשים היטב, למעט חומרי הרוטב. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות .

מקבבים קבבים ארוכים ומלפפים אותם מסביב לשיפודי הבמבוק הקטנים. אני אוהבת להכניס למקפיא ל 10 דקות על מנת שיתייצבו מעט לפני הטיגון.

במחבת חמה עם מעט מאוד שמן (אולי כף) מוסיפים בזהירות את השיפודים ועל להבה בינונית מטגנים-צורבים מכל הצדדים עד שהם מוכנים, זה קורה די מהר משהו כמו 5 דקות.

כשהבשר מוכן, שופכים מעל את הרוטב המעורבב ומגלגלים את השיפודים בתוך הרוטב הנפלא. מבשלים עוד דקה או שתיים ומורידים מהאש.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חגיגת דגים בקפונטה סיציליאנית

קפונטה. אחד התבשילים המטריפים שיש לסיציליה ולדרום איטליה להציע. תבשיל שמאגד בתוכו את השמש, הים והרוח של דרום איטליה, מתערבב בהשפעה המסלמית, בשפע ירקות הקיץ,

סלט חצילים בלקני נפלא

נראה שבימים של סכסוכים ושסעים מטורפים בחברה הישראלית, כשכל הזמן נבחנת השאלה ״מה ישראלי בעיניך? וכל מי שחושב אחרת מהצד השני נחשד בבגידה. בגידה, לא

חציל קלוי בטעמי ובצבעי איטליה

מעט שאריות ריקוטה איטלקית, עגבנייה אדומה מחום השמש היוקד של הקיץ האיטלקי, עציץ בזיליקום על אדן החלון ותנור לוהט. והנה שם נח לו מנומנם כמעט

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.