קושיאקי – שיפודוני ירקות יפנים

קושיאקי הוא שם קוד לשיפודים קטנטנים עליהם אפשר להעמיס כל דבר: ירקות, דגים, בשר, פירות ים ואפילו ביצים קשות.

הכל מצופה ומטוגן בשמן עמוק  בדרך כלל, או על גריל פחמים.

בירת הקושיאקי מסתבר היא אוסאקה. זה פשוט מטורף לראות את הסוגים והכמויות ואינספור אפשרויות שהם מעמיסים על השיפודים הקטנטנים הללו.

קסם של ממש.

זה מאכל מאוד מאוד פופולארי ואהוב ביפן וקיים בכל איזאקיה (סוג של מזנון מהיר ועממי).

ויש משהו טעים יותר ממשהו שיוציא חם משמן עמוק? או מעל הפחמים?

יפאן.

מטבח נפלא, עשיר ומלא בטעמים.

וגם פשוט להכנה.

מה

ירקות חתוכים: קוביות פלפלים, רבעי ארטישוקים, רבעי בצלצלים, קוביות חצילים, קישואים, פרחי כרובית

ביצה אחת

100 גרם קמח לבן

80 גרם מים רגילים

פנקו פירורי לחם יפאנים

שמן לטיגון

לרוטב: סויה , סויה עם לימון וצילי,ספייסי מאיו,  או כל רוטב שאוהבים.

איך 

טורפים את הביצה, מים וקמח לתערובת חלקה קצת במרקם של טחינה עשירה.

משפדים שיפודים קטנים , לא מעמיסים פיסה אחת או שתיים.

טובלים היטב בתערובת הביצה ואחכ מצפים בפירורי פנקו

מעבירים למחבת עם שמן שחומם מראש, בעומק של כ 2 ס״מ בערך. מטגנים היטב מכל הצדדים ומגישים עם רוטב שאוהבים.ֿ

אני אוהבת עם פונזו וצ׳ילי: מערבבים ביחס שווה סויה ומיץ לימון, מעט גרגרי צ׳ילי וזה טעים להפליא.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סביצ׳ה הדרים מהיר

אין בעולם משו קל להכנה יותר מסביצ׳ה או דג פרוס עם כל מיני….. בעצם מדובר בסלט חתוך גס, מהיר יחסית, מתובל בלימון בעיקר או חומץ, 

ביריאני- אורז הודי עתיר אוצרות

  מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי באוכל. בעיקר אוכל מהעולם. ה״משכורת״ הראשונה שלי כנערה מתבגרת (בייביסיטר) הוקדשה לסדרת ספרי בישול אוכל מהעולם. ספרים קטנים,

חלומי צלויה בעלי גפן

עוד מאכל טעים מהמטבח היווני הנפלא הזה, שלא מפסיק לספק מתנות טעימות ומיוחדות. מטבח שכל כולו ים תיכון, שמן זית וטעמים שכולנו מכירים – מפה.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.