תאכלס לכל אחד יש אסאדו.
לכל אחד יש את הדרך בה הוא מבשל אסאדו.
את האסאדו הזה אני מעדיפה לבשל בסגנון אסייתי.
למה…ככה.
מה
1 קג נתחי אסאדו, עם או בלי עצם
שמן לטיגון
2 בצלים בינוניים חצויים לשניים
3-4 שיני שום
2-3 צ׳ילי (או לפי הטעם)
3-4 גבעולי מרווה
כוס יין אדום או לבן יבש
תפוז חצוי לשניים
לימון חצוי לשניים
3-4 שיני ציפורן
1 כוכב אניס
1 מקל קינמון קטן
2-3 כוסות מים רותחים
כף סוכר חום או דבש
2 כפות סויה כהה אם אין מוסיפים 4-5 כפות סויה רגילה
8 עגבניות שרי אדומות
קופסת קרם קוקוס
איך
הכי חשוב תמיד בבישול בשרים בבישול ארוך הוא להשחים את הבשר היטב מכל הצדדים.
לתוך סיר מתאים, רחב וכבד מוסיפים 2-3 כפות שמן צמחי רגיל ומוסיפים את נתחי הבשר, מטגנים אותם היטב עד שהם שחומים מאוד מכל הצדדים.
מוסיפים את הבצל, השום, המרווה, סוחטים את התפוז ואת הלימון ומוסיפים גם את הפרי עצמו על קליפתו, מטגנים היטב עוד מספר דקות ומוסיפים את התבלינים, הסוכר והעגבניות. מטגנים עוד מספר דקות ומוסיפים את היין. מרתיחים דקה.
מוסיפים את המים הרותחים, מרתיחים מכסים ומבשלים עד שהבשר רך לחלוטין.
טועמים ומתקנים תיבול. מוציאים את קליפות ההדרים ומוסיפים את קרם הקוקוס, מבשלים עוד כחמש דקות ומסירים מהאש.
אני הגשתי עם אורז קוקוס מטריף… אין לי צילום אז גם אין מתכון….