באמת שלא הייתי טורחת לכתוב לכם מתכון לעוגת תפוחים פילו, שהיא טעימה וכה פשוטה להכנה וכל אחד יודע להכין אותה.
אבל היה פה משו נוסף שמקפיץ את העוגה הזה מ 8 ל 18….לא פחות.
הדרים.
תפוז, לימון , ליים.
וסירופ…תפוזי, הדרי, מעלף בניחוח ובטעם.
מה
תבנית עגולה 20-22 מרופדת בנייר אפייה
6 עלי פילו מופשרים
5-6 תפוחי עץ ירוקים קלופים פרוסים ללא הליבה
2 כפות סוכר
30 גרם חמאה
גרידה מלימון אחד גדול, מ-2 ליים ומתפוז אחד גדול
1/2 כפית קורנפלור + כף מים
3-4 כפות מיץ לימון טרי
3-4 כפות צימוקים אני אוהבת אוזבקים
חמאה מומסת או שמן זית לשימון הפילו
אופציונלי פניני סוכר
לסירופ
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס מים
1/3 כוס מיץ מעורב של תפוז, ליים ולימון
2 כפות גרידה מלימון, ליים תפוז
מרתיחים את הכל על להבה בינונית כחמש דקות, עד שהסירופ סמיך יותר, מצננים.
איך
למחבת רחבה מוסיפים את החמאה, התפוחים, הגרידות, הסוכר ומבשלים כחמש דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון, ומוסיפים את הקרנפלור והמים המעורבבים, מערבבים עוד דקה ומורידים מהאש.
מצננים. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
משמנים את עלי הפילו :
משתמשים בכל פעם בשני עלים יחדיו, ממלאים אותם לאורכם בשליש מהתפוחים ויוצרים מעין ״נקניק״ ארוך אותו מניחים בתבנית העגולה. כך גם עם העלים הבאים, מתקבלים 3 ״נקניקים״ אותם מגלגלים לכדי ״שבלול״ אחד עגול, שיושב בנוחות בתוך התבנית.
מברישים בחמאה מומסת ומפזרים מעל פניני סוכר.
אופים בחום של 180 מעלות בערך 30-40 דקות, עד שהמאפה שחום ופריך.
מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות ויוצקים מעל את הסירופ ההדרי.
הסירופ וההדרים הם אלו שמקפיצים את העוגה מ – 8 ל- 18…. בעצם…ל 25.
שנה טובה !!