מאפה פילו של תפוחי עץ והדרים

באמת שלא הייתי טורחת לכתוב לכם מתכון לעוגת תפוחים פילו, שהיא טעימה וכה פשוטה להכנה וכל אחד יודע להכין אותה.

אבל היה פה משו נוסף שמקפיץ את העוגה הזה מ 8 ל 18….לא פחות.

הדרים.

תפוז, לימון , ליים.

וסירופ…תפוזי, הדרי, מעלף בניחוח ובטעם.

מה

תבנית עגולה 20-22 מרופדת בנייר אפייה

6 עלי פילו מופשרים

5-6 תפוחי עץ ירוקים קלופים פרוסים ללא הליבה

2 כפות סוכר

30 גרם חמאה

גרידה מלימון אחד גדול, מ-2 ליים ומתפוז אחד גדול

1/2 כפית קורנפלור + כף מים

3-4 כפות מיץ לימון טרי

3-4 כפות צימוקים אני אוהבת אוזבקים

חמאה מומסת או שמן זית לשימון הפילו

אופציונלי פניני סוכר

לסירופ

1/3 כוס סוכר

1/3 כוס מים

1/3 כוס מיץ מעורב של תפוז, ליים ולימון

2 כפות גרידה מלימון, ליים תפוז

מרתיחים את הכל על להבה בינונית כחמש דקות, עד שהסירופ סמיך יותר, מצננים.

איך 

למחבת רחבה מוסיפים את החמאה, התפוחים, הגרידות, הסוכר ומבשלים כחמש דקות.

מוסיפים את מיץ הלימון, ומוסיפים את הקרנפלור והמים המעורבבים, מערבבים עוד דקה ומורידים מהאש.

מצננים. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.

משמנים את עלי הפילו :

משתמשים בכל פעם בשני עלים יחדיו, ממלאים אותם לאורכם בשליש מהתפוחים ויוצרים מעין ״נקניק״ ארוך אותו מניחים בתבנית העגולה. כך גם עם העלים הבאים, מתקבלים 3 ״נקניקים״ אותם מגלגלים לכדי ״שבלול״ אחד עגול, שיושב בנוחות בתוך התבנית.

מברישים בחמאה מומסת ומפזרים מעל פניני סוכר.

אופים בחום של 180 מעלות בערך 30-40 דקות, עד שהמאפה שחום ופריך.

מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות ויוצקים מעל את הסירופ ההדרי.

הסירופ וההדרים הם אלו שמקפיצים את העוגה מ – 8 ל- 18…. בעצם…ל 25.

שנה טובה !!

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

נורמאנדי ארץ התפוחים והקלבאדוס

נחיתה, פאריז. הפעם לא באים אלייך יפה, עוד כשבועיים, כשנעשה את כל הסיבוב בדרום מערב צרפת, נחזור אלייך ללילה. מבטיחה. לעצמי. לא לך. הפעם אנחנו

פיננסייר פיסטוקים והל

בואו נדבר על פיננסייר. העוגיה הקטנה והמטריפה שהצרפתים מחזיקים ליד הקפה שלהם. מאורכת, עדינה ונקראת – בשל צורתה- על שם מטיל הזהב שנהגו בימים ההם

מאפי פילו מפונקים

נהרות של דיו דיגיטלי נשפכו על מאפי פילו בעיקר אלו עם הגבינות והתרד. בצדק. אין שילוב מוצלח יותר מפילו פריך ומתפצפץ שתוכו תרד רענן וגבינה

פאי בקר ביין ובצק עלים

    בעצם, הטוב הזה מבוסס על האינגליש פאי, הפאי האנגלי שהאנגלים מתים עליו. הם מכינים אותו מבשר בקר, טלה, עופות ואפילו דגים. התבשיל עצמו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.