עוגת שוקולד חלומית שהיא גם יפהפיה

באמת שהצילום הגרוע שלי עושה לעוגה המדהימה הזו עוול. עוול נוראי.

אבל אני לא צלמת אני טבחית.

אני ממש לא זוכרת ממי קיבלתי את המתכון אבל העוגה הזו מככבת אצלי בעיקר כשאני רוצה

משהו מהיר ווואו.

היא יוצאת מהתנור, סדוקה כולה, אוורירית, מהממת.

והיא טעימה באופן בלתי רגיל.

הבונוס: הכנה מהירה וקלה.

מה 

300 גרם שוקולד כהה אני ערבבתי מריר וחלב

150 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר – 1 כוס סוכר לפי הטעם

6 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים

כף קמח שקדים.

איך

תנור מחומם על 170 מעלות, רצוי רגיל ולא טורבו.

ממיסים את השוקולד והחמאה בכל דרך שרוצים: מיקרוגל בן מארי (בזהירות שלא יישרף).

מורידים מהאש ומוסיפים חצי כוס סוכר , מערבבים היטב, מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, וטורפים היטב בבלילה.  מוסיפים את השקדים.

מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר הנותרת וטורפים אותם לאט לאט לתוך תערובת השוקולד.

משמנים היטב תבנית עגולה בקוטב של 22 ס״מ בערך, אני הייתי ממליצה לאפות את העוגה בתוך

נייר אפייה על מנת למנוע הידבקות לתבנית.

אופים כ 40 דקות מבלי לפתוח את התנור.

מכבים, פותחים מעט את התנור לאפשר לאדים לצאת, ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור כשעה עד שעתיים.

קצת בעייתי לפרוס אותה לפרוסות רגילות, כיוון שהיא מתקבלת סדוקה, אני הרמתי אותה בכף גדולה כמו טירמיסו וזה היה מקסים בצלחת. אף אחד לא התלונן 🙂

ולהגיש. הכי טעים ליד קצפת מתוקה או גלידת ווניל.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק מינסטרונה עדשים Minestrone

לכל אחד יש את המיניסטרונה שלו. גם באיטליה אפשר למצוא עשרות סוגי מיניסטרונה. פעם הזמנתי מיניסטרונה בסיציליה וקיבלתי צלחת מרק עדשים חומות עם סלרי קצוץ

טאראלי – כעכים מלוחים בסגנון נאפולי

את הטראלי האלה אפשר למצוא בכל מקום בנאפולי ובדרום איטליה בכלל. מדובר בכעכים קשים, מלוחים ומפולפלים שמועשרים בשקדים קלויים וזה טעים בטירוף. אפשר לנשנש אותם

לחמניות חמאה עם צימוקים ושקדים

לחמניות חמאה עם צימוקים ושקדים ובאמת… כל מילה מיותרת. אני משתגעת עליהן, הן רכות וכשהן יוצאות מהתנור כל הבית מריח צימוקים ושקדים. ריח של חג

מאפה שמרים צרפתי במילוי קרם שקדים

אין לי הרבה מה לומר על מאפה השמרים העשיר הצרפתי הזה, שממולא בקרם שקדים נפלא, מעוטר בצימוקים כהים וטעימים, זורק אותי לרחובות המארה בפריז, בשיטוט

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.