מעדן דגים בסגנון איטלקי

הפשטות של המטבח האיטלקי היא סוד הקסם שלו.

גם המנה הזו פשוטה פשוטה ומבוססת על יסודות הברזל של המטבח האיטלקי: עגבניות, צלפים, זיתים, שום ושמן זית.

מי צריך יותר מזה?

ההכנה כל כך פשוטה ומהירה וזה באמת הופך אותה למנה מנצחת.

מה

2 פילטים של דג לבן (אני השתמשתי בסול והסרתי את העור)

מלח, פלפל

2-3 כפות קמח

שמן זית

מיץ לימון (2-3 כפות או לפי הטעם)

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (עם אופציה למעט נענע קצוצה גם)

2 שיני שום פרוסות

10 עגבניות שרי חצויות

2 כפות זיתי קלמטה מגולענים

1 כף צלפים בחומץ

אופציונאלי : 1/4 כוס יין לבן

מחבת נון סטיק רחבה ונוחה

איך

לתוך המחבת להוסיף 2-3 כפות שמן זית ולחמם על להבה בינונית.

בינתיים מפלפלים וממליחים את הדגים וטובלים אותם בקמח משני הצדדים, מנערים היטב ומטגנים דקה או שתיים מכל צד, תלוי בגודל ועובי הדג. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים יחד עם הדגים.

בשולי המחבת וליד הדגים המיטגנים, מוסיפים את השום ומטגנים גם אותו, מוסיפים את הזיתים, צלפים ומחצית מהפטרוזיליה.

לאחר שהופכים את הדג מוסיפים את היין ומאדים על להבה גבוהה.

מנמיכים ומבשלים עוד 3-4 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט, העגבניות מטוגנות מעט וכל הרוטב עוטף את הדגים.

טועמים ומתקנים תיבול, בוזקים מעל את יתרת הפטרוזיליה וסוחטים את מיץ הלימון.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגה של מלכים צרפתים

 לא נתווכח שהפטיסרי הטוב ביותר בעולם הוא צרפתי, נכון? לא נתווכח שמרכז המאפים המדהימים, היפים, היצירתיים והמפוארים מכולם הוא בפריז , נכון? גם לא נתווכח

עוף מטוגן ללא שמן

מתי. אקס חמי. היה איש תם ועניו, ישר וטוב לב מאין כמוהו. הוא אהב את כולם וכולם אהבו אותו. גם אני. מאוד. בנוסף לאישיותו יוצאת

תרופות סבתא

ילדה של אמא  אתמול אמא הסתכלה עליי ואמרה לאבא "יש לה אדמת". למחרת בבוקר היא לקחה אותי לד"ר הרמן. לפעמים ד"ר הרמן היה מגיע אלינו.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.