כל חג והמאכלים שלו.
כל חג והלחמים שלו.
כל חג והחגיגה שלו – ככה אצל אמא שלי. אהובת ליבי.
ובכיפורים : חלה שחומה וריחנית שמכמינה בתוכה גרגרי כוסברה יבשים, שקדים פרוסים וכורכום. ֿ
למה?
אולי כדי להקל על הצום של אחרי? של לפני? מי יודע?
אבל אני פה כדי לשמור ולשמר את המתכונים שגדלתי עליהם.
מה
1/2 ק״ג קמח לחם לבן
כף גדושה שמרים יבשים
2 כפות גדושות סוכר
2 ביצים בינוניות
3 כפות שמן זית
כפית מלח
חצי כוס מים חמימים + 3 כפות
למילוי: 2 כפות כוסברה יבשה טחונה, 4 כפות פרוסות שקדים, 1 כפית כורכום, 2 כפות שמן זית מעט מלח – לערבב.
למריחה: חלמון ביצה + כף מים
איך
לקערת מיקסר מכניסים את כל החומרים למעט שמן ומלח ומתחילים לערבל.
כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים מלח ושמן וממשיכים עד שהתערובת אחידה ומעט דביקה.
אם היא לא – מוסיפים עוד חצי כפית מים כל פעם.
מהכמות הזו ניתן להוציא שתי חלות בינוניות או לחמניות.
אני בחרתי להכין לחמניות, לחבר ביניהן בתבנית ולאפות אותן כחלה אחת גדולה.
מתפיחים עד שהבצק פי שתיים או יותר. מחלקים לשש חתיכות. אם צריך מקמחים מעט את המשטח ואת הידיים.
מתפיחים עוד 10 דקות מכוסה.
מרדדים כל חתיכה למלבן או אליפסה דקה ומורחים 1/6 מהתערובת, מגלגלים לנחש, כך עם כל ששת החתיכות.
יוצרים שתי צמות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
מתפיחים עד שהחלות גדלות לפי 2.
מורחים עם חלמון ביצה ומפזרים סומסום אם רוצים.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 עד שהחלות יפות, שחומות ומריחות מהמם, בערך 25 דקות.