עוף והודו זה סיפור אהבה

תאכלס אצלינו בבית אוכלים הרבה עוף.

אנחנו לא שונים מהישראלי הממוצע.

בישראל אוכלים בממוצע עוף יותר מכל מקום אחר בעולם, כך פורסם.

בכל אופן העוף הזה הוא טעים, מהיר הכנה, מתובל והכל בסיר אחד.

אפשר להחליט שאוכלים אותו עם אורז, אפשר בלי.

אפשר להחליט שמשתמשים בנתחי פרגיות, או בנתחים של עוף שלם על העצם, או בחלקי חזה עוף (אז הבישול קצר שלא יתייבש).

אפשר לקראת הסוף להחליט שמסיימים אותו בקרם קוקוס, שאז זה לא לוקח את כל הטעמים לעולם אחר, או לסיים אותו עם כף סויה כהה.

כך או כך זה טעים להפליא, מהיר ועסיסי.

מה

עוף שלם חתוך לנתחים קטנים על העצם

תבלינים: פפריקה,צ׳ילי, כורכום, כוסברה יבשה, כמון, הל, אורגנו (לא במקור), פלפל שחור, גארם מסאלה

בערך 1/4 כפית מכל אחד מהם + 2 כפות שמן.

לערבב הכל היטב ולהניח לעוף לשבת כחצי שעה. אפשר לוותר על ההשרייה ולהמשיך מיד.

בסיר רחב ונוח להוסיף שמן ואת נתחי העוף ולטגן עד הזהבה מכל הכוונים. להוציא.

להוסיף לסיר:

בצל סגול פרוס

בצל לבן פרוס

3-4 שיני שום פרוסות או קצוצות

כף גדושה של ג׳ינג׳ר מגורר

צ׳ילי

לטגן ולהוסיף מייד

3-4 עגבניות אדומות קלופות וקצוצות או חצי פחית עגבניות מרוסקות

לבשל על להבה נמוכה כ-40 דקות (או פחות אם מדובר בפרגיות ללא העצם או חזה עוף).

כשהעוף מבושל ורך והעגבניות והבצלים התרככו אף הם, טועמים ומתקנים תיבול.

עכשיו מחליטים:

או מוסיפים פחית קרם קוקוס, מרתיחים ומורידים מהאש.

או שמוסיפים 1-2 כפות סויה כהה ומערבבים.

כך או כך, כדאי וחובה להוסיף:

כוסברה קצוצה טרייה

מיץ מלימון אחד. 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פידאוס ספרדי עם קבנוס – גרסה א׳

ויש גרסה נוספת פה  פאייה פידאוס – גרסה ב׳  אנדלוסיה היא החלק הדרומי של ספרד, ממש מעל גיברלטר ומול מרוקו. שם נמצאות ערים יפות כמו סביליה,

ביריאני- אורז הודי עתיר אוצרות

  מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי באוכל. בעיקר אוכל מהעולם. ה״משכורת״ הראשונה שלי כנערה מתבגרת (בייביסיטר) הוקדשה לסדרת ספרי בישול אוכל מהעולם. ספרים קטנים,

טראפלס שוקולד ביתי

אין לכם מושג כמה קל להכין טראפלס שוקולד. הכי קל בעולם. והיופי הוא שניתן לשנות את הטראפלס לפי טעמים אישיים. הנה המתכון הבסיסי לטראפלס ורעיונות

צזיקי חצילים קלויים

צזיקי הולך עם הכל: בשרים צלויים, לביבות מטוגנות, ירקות טריים, סתם עם כף לטרוף. קריר, טעים, חמצמץ.ֿ כל יוון בביס אחד. כדי להפוך את הצזיקי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.