כרובית צלוייה בסלסה של קיץ

כרובית צרובה בתנורֿ

עם סלסה מרעננת וחמצמצה.

טחינה

ופיתה חמה ועבה לניגוב.

מי צריך יותר מזה?

מה

כרובית קטנה מחולקת לפרחים

4-6 כפות טחינה גולמית

4 עגבניות טריות אדומות

2 שיני שום קצוצות

1/2 בצל סגול קצוץ דק

צ׳ילי קצוץ דק

שמן זית

מלח

3-4 כפות מיץ לימון

עלי פטרוזיליה שלמים

איך

מחממים תנור ל 200 מעלות. פורסים את פרחי הכרובית על מגש אפייה ממליחים מפלפים ומזליפים מעט שמן זית

אופים עד שהכרובית רכות ושחומות.

בינתיים מגררים עגבניות, מוסיפים להן את כל המרכיבים, למעט טחינה, מתבלים ומניחים בצד.

כשהכרוביות מוכנות מוציאים מהתנור ומצננים מספר דקות.

בצלחת זולפים 3-4 כפות טחינה גולמית ומסדרים מעליה את הכרוביות החמימות.

שופכים  מעל באופן שווה ומבוקר את סלסת העגבניות. מזליפים את יתרת הטחינה ומעטרים בפטרוזיליה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק החרירה של אמא שלי

המרק המרוקאי האולטימטיבי  מה יש לומר על מרקים בארץ מוכת שמש כמו שלנו? נדמה שהמטבח הישראלי אימץ בעיקר את המרקים לימות חורף קרים ולא ממש

קונכיות פסטה ממולאות

אני חייבת וידוי : כונכיות הפסטה האלה ממולאות לא בסגנון איטלקי. חוזרת שנית: לא בסגנון איטלקי. סנסציה. הרי אני סוגדת למטבח הזה ובעיקר למסורת ולהמשכיות שלו, שעוברת

מרק אנדלוסי מקורדובה

כשטיילנו באזור אנדלוסיה בספרד הגענו גם לקורדובה. העיר העתיקה פשוט מהממת. הרובע העתיק נקרא חודריה, כלומר ג’ודריה, כלומר יהודיה כלומר: של היהודים. בקיצור, שם גרו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.