קציצות דגים תאילנדיות

קציצות דגים תאילנדיות

שמתאימות גם למזג האויר הישראלי, החם הלוהט של תחילת אוגוסט.

מהירות וטעימות מאוד.

במתכון המקורי טוחנים את הדג עם התבלינים עד לכדי משחה, אני מעדיפה

דג קצוץ קצוץ, אבל כל אחד והעדפותיו.

בלי שום בושה בכלל אני מכינה אותן. בדיוק כך, עם עוף טחון. יוצא פצצה.

מה

1/2 ק״ג דג ים לבן טחון דק או קצוץ דק

10 יחידות של לוביה ירוקה טרייה, לא שעועית ירוקה חתוכה לעיגולים דקים דקים

1 כף גדושה של ממרח קארי תאילנדי

ביצה אחת

כף גדושה של קמח או עמילן תירס

מעט אבקת אפיה

4-5 עלי כפיר ליים קצוצות אם אין בזיליקום תאילנדי

כף פיש סוס

מעט צ׳ילי קצוץ

לערבב היטב הכל לעיסה אחת אחידה ודביקה.

איך

לחמם מחבת עם מעט שמן, בגובה של כחצי ס״מ.

בידיים רטובות ובעזרת כף לקרוץ קציצה ולעצב אותה בידיים רטובות ממים.

לטגן על להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד.

לרוטב

1/4 כוס מים

2-3 כפות חומץ

כפית סוכר

צ׳ילי קצוץ, שום קצוץ, ליים סחוט

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

תבשיל מנגולד וחומוס מרוקאי

אני לא משתגעת על קטניות. אמא שלי לא בישלה יותר מידי מהן. היה חומוס בקוסקוס, היה מרק עדשים בתשעה באב (אות וסימון לאבלות), היה פעם

ממרחים שונים

נורא כיף להכין ממרחים בבית. גם טעים יותר, גם טבעי יותר וגם ….זול יותר. אבל הכי כיף שזה זמין. תמיד כשבא לי הירקות בהישג יד

סלט סלמון

מסתבר שהישראלים מתים על סלמון. זה דג מספר אחד בישראל.ֿ מצחיק שהדג הזה, שגדל דרך קבע בנהרות קרים, התנחל בלבבות ובקיבות של אחת המדינות החמות

סלט ירוק עם ריקוטה סלאטה

ריקוטה סלטה היא גבינה איטלקית לבנה קשה ומלוחה. ממש כמו הצפתית המלוחה שלנו רק שהיא ממש ממש קשה. מי שלא מצליח לשים יד עליה יכול

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.