קציצות דגים תאילנדיות

קציצות דגים תאילנדיות

שמתאימות גם למזג האויר הישראלי, החם הלוהט של תחילת אוגוסט.

מהירות וטעימות מאוד.

במתכון המקורי טוחנים את הדג עם התבלינים עד לכדי משחה, אני מעדיפה

דג קצוץ קצוץ, אבל כל אחד והעדפותיו.

בלי שום בושה בכלל אני מכינה אותן. בדיוק כך, עם עוף טחון. יוצא פצצה.

מה

1/2 ק״ג דג ים לבן טחון דק או קצוץ דק

10 יחידות של לוביה ירוקה טרייה, לא שעועית ירוקה חתוכה לעיגולים דקים דקים

1 כף גדושה של ממרח קארי תאילנדי

ביצה אחת

כף גדושה של קמח או עמילן תירס

מעט אבקת אפיה

4-5 עלי כפיר ליים קצוצות אם אין בזיליקום תאילנדי

כף פיש סוס

מעט צ׳ילי קצוץ

לערבב היטב הכל לעיסה אחת אחידה ודביקה.

איך

לחמם מחבת עם מעט שמן, בגובה של כחצי ס״מ.

בידיים רטובות ובעזרת כף לקרוץ קציצה ולעצב אותה בידיים רטובות ממים.

לטגן על להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד.

לרוטב

1/4 כוס מים

2-3 כפות חומץ

כפית סוכר

צ׳ילי קצוץ, שום קצוץ, ליים סחוט

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

נאפולי היא אחת הערים העתיקות באירופה והמעניינת שבהן. העיר מתוארכת לפני 2500 שנה. העיר הזו היא עיר של מסורות עתיקות ומפוארות, יש בה שכבות רבות

רומא

רומא היא עיר שאני מכירה ואוהבת במיוחד. גרתי בה תקופה קצרה. לפני חמש שנים נסעתי לרומא ללמוד איטלקית ובישול איטלקי. גרתי אצל משפחה איטלקית או

אורז אפגאני – זארדה פלאו

מתחביביי: לשוטט באתרי יוטיוב של בשלניות ביתיות מארצות רחוקות. למשל אפגניסטן. שם גיליתי את התבשיל המשגע והמיוחד הזה, שמאוד מזכיר את המטבח הפרסי ואת המטבח

שיאכלו אקלרים ומקרונים

מסלול הליכה:  1.5 ק״מ  מטרו: saint paul –  (צהוב מספר 1)   אחרי חמישה שבועות של מגורים בעיר המדהימה הזו, שהגעתי אליה רק כדי לגור בה, לחוות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.