חמוצי העולם התאחדו

בכל התרבויות, בכל המדינות, בכל מקום בעולם יש חמוצים.

6 מתכונים לכבושים שונים ואפשר לראות מתכונים נוספים לכבושים נוספים בלינק הזה

חמוצים ונהנים  

ותמיד תמיד החמוצים מכילים מרכיבים בסיסיים זהים: מלח ונוזל חמוץ כלשהו.

הבסיס אמנם זהה אבל הטעמים משתנים והטכניקות משתנות.

בפוסט הזה יש כבושים, מחמצים, חמוצים – תקראו להם איך שבא לכם – ממקסיקו, מויאטנם,

מהמטבח היהודי, מהמטבח העירקאי, מהמטבח האיטלקי והם טעימים לכל של הארוחה ולכל ארוחה.

כל הכמויות מוכוונות לצנצנות של 1 ליטר בערך. 

בצל יהודי 

את הבצל הזה אוכלים  בדרך כלל עם דגים כבושים וזה נפלא ביחד עם לחם שאור או לחם מלא וקצת חמאה בצד.

אבל עקרונית, אפשר לאכול בתוך כריך או אפילו לערבב בסלטים.

2 בצלים גדולים קלופים פרוסים דק

כף סוכר

כף מלח

כוס מים רותחים

1/3 כוס חומץ

כף גדושה פלפל אנגלי

מרתיחים את החומץ, המים והפלפל האנגלי, מכוסה, על להבה קטנה בערך 10 דקות.

מוסיפים את הבצל הפרוס, מרתיחים שוב, מנמיכים ומבשלים עוד 5-7 דקות.

משאירים מכוסה על הכיריים בערך עוד 1/2 שעה.ֿ

לאחר שמתקרר היטב מעבירים לצנצנת זכוכית, למקרר ואוכלים אחרי יום בערך.

בצל סגול

את הבצל הזה אני אוהבת בעיקר להוסיף לבאנים אסייתיים או לטורטיות מקסיקניות.

2 בצלים אדומים קלופים פרוסים דק

כף סוכר

כף מלח

1/3 כוס חומץ

בקערה מערבבים את הכל ו״לשים״ היטב (כמו בצק) בערך 2-3 דקות. מכסים ומניחים ל2-3 שעות.

מכניסים למקרר ואוכלים מיד.

טורשי – עירקי 

600 גרם ירקות קצוצים בינוני מעורבים : כרובית, פלפלים צבעוניים, פלפל חריף, שום פרוס, כרוב, מלפפון, גבעולי סלרי, לפת, גזר, צנוון, שעועית ירוקה.

1.5 כפות גדושות של מלח

1 כף תערבות בהרט לטורשי

1+1/4 כוסות מים רותחים

1/3 כוס חומץ

מעט צ׳ילי פלייקס (אופציונלי)

מערבבים את הירקות עם המלח היטב דקה או שתיים. מניחים בצד לשעה בערך להגיר נוזלים.

מרתיחים את המים והחומץ ומעבירים הכל (כולל נוזלי הירקות) לצנצנת זכוכית, מצננים וסוגרים.

משאירים בחוץ יומיים שלושה זה מוכן.

ויאטנאמי

החומוצים האלה מטריפים, והם הכי הכי טעימים בעולם בתוך באגט עם משהו, ממש כמו בויאטנם, שם הם מאסט

בתוך כריך הבאן מי המטורף שלהם.

1 לפת גדולה קלופה חתוכה לפרוסות דקות וגפרורים

2 גזרים בינוניים קלופים פרוסים וחתוכים למקלונים דקים

2 כפות מלח

כוס מים רותחים

1.5 כף סוכר

2 כפות חומץ

2 פלפלוני צ׳ילי פרוסים

מערבבים את הירקות היטב עם המלח ומניחים בצד לחצי שעה.

שוטפים היטב היטב במים זורמים ומסננים. מעבירם לצנצנת זכוכית ומוסיפים מעליהם פרוסות צ׳ילי

מערבבים את המים, הסוכר והחומץ ויוצקים מעל הירקות.

מכסים, ומניחים במקרר, מוכן לאחר יום או יומיים.

פרוסות מלפפונים בסגנון יהודי

5-6 מלפפונים ירוקים שטופים פרוסים דק (בערך 0.5 ס״מ)

כוס מים רותחים

1/3 כוס חומץ

חצי כף סוכר

חצי כף מלח

2-3 שיני שום פרוסים

4-5 גבעולי שמיר קצוצים גס

1/2 כף זרעוני חרדל

מכניסים את המלפפונים לצנצנת זכוכית ביחד עם השמיר.

מרתיחים את כל החומרים הנותרים במשך דקה ויוצקים על המלפפונים.

מצננים, מכסים את הצנצת ומעבירים למקרר. מוכן אחרי יום בערך.

אילטקי – ג׳ארדנרייה

את החמוצים המעלפים האלה אנחנו אוכלים בעיקר בטרטוריה אלוהית במילאנו. אפשר למצוא אותם במעט מסעדות באיטליה, פה ושם.

הבסיס שלהם הוא חומץ בן יין ויין לבן והם נפלאים בטירוף.

600 גרם ירקות

ירקות קשים  כרובית, בצלים,גזר,גבעולי סלרי,כרוב,

ירקות רכים מלפפונים ירוקים, שעועית ירוקה, פלפלים בצבעים, פלפל חריף, זוקיני

3/4 כוס חומץ בן יין

3/4 כוס יין לבן

1.5 כפות סוכר

1 כף מלח

2 כפות שמן זית

חותכים את הירקות לפיסות קטנות בגודל של בערך 2 ס״מ, מפרידים בין שתי קבוצות הירקות.

מרתיחים את יתר המרכיבים ומוסיפים את הירקות הקשים. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה בערך 2 דקות.

מוסיפים את הירקות הרכים, מרתיחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עוד 2 דקות.

מעבירים את החמוצים הלוהטים לצנצנת זכוכית, מצננים, מכסים ומעבירים למקרר. הם מוכנים תוך יום או יומיים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ביריאני – אורז הודי עתיר אוצרות

  מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי באוכל. בעיקר אוכל מהעולם. ה״משכורת״ הראשונה שלי כנערה מתבגרת (בייביסיטר) הוקדשה לסדרת ספרי בישול אוכל מהעולם. ספרים קטנים,

האורז הכתום של אמא שלי

אצל המרוקאים במרוקו, לא אכלו אורז. אכלו, בקטנה. קצת בחמין, או כשכאבה הבטן אז בישלו אותו במים ונתנו לחולה ונדמה לי שזהו. פה בארץ, התערבבו

פסטיאס די בקלאו – קרוקט דגים פורטוגזי

בפורטוגל, ספרד, יוון ואיטליה משתמשים בדגים מומלחים שנקראים בקלאו. הדגים שימשו מלחים ונוסעים בדרכים ובימים שלא היו מקררים או שימורים. את הדגים המומלחים סחבו בתרמילם

אורז וקייל בעגבניות

מה שתרצו: אורז, גריסים, קינואה,בורגול, פתיתים או אורז בן גוריון. הכל הולך בתבשיל הזה והכי כיף זה לגוון ובכל פעם להכין אותו עם מרכיב אחר.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.