קציצות בורגול מטוגנות מאיסטנבול

הן קלילות

הן מטריפותֿ

הן קראנצ׳יות מהבורגול

והן הכי קיץ שאפשר.

לים, לבריכה, בסנדוויץ, לפיקניק, לטיול יום, לביצפר.

קציצות בורגול טורקיות שמערבבים עם בשר בקר טחון, או פרגיות, או הודו ואפילו עם דגים.

החריפות של הצ׳ילי, הרעננות של הנענע וניחוח הכמון ממלאים את כל הבית בריח של חגיגה טורקית אחת גדולה.

מתקבלות כ-30 קציצות בינוניות.

מה 

1 כוס בורגול דק
1/2 כוס מים רותחים (חשוב)
250 גרם בשר בקר טחון/עוף/הודו/דגים/טופו
בצל גדול מרוסק עם הנוזלים
4 שיני שום מרוסקות
2 כפות קמח
1/4 כוס שמן זית
כף רסק עגבניות משובח
מלח, פלפל שחור, פפריקה טורקית, צ׳ילי, נענע יבשה וכמון טחון – להיות נדיבים עם הנענע 2 כפות גדושות!!!
1/4 כוס מים מהברז
איך
מערבבים את הבורגול עם המים הרותחים בכף עץ.
ממתינים 2 דקות ומוסיפים את יתרת החומרים, לשים היטב את התערובת ומניחים בצד ל-5-10 דקות.
מגלגלים קציצות ופוחסים, מטגנים על להבה בינונית גדולה עד שמזהיבות משני הצדדים.
פלח לימון מרים אותן גבוה, הכי גבוה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בלוויל belleville – רובע 20 בפריז

מסלול הליכה :5 ק״מ בערך (בשילוב ת.ציבורית) מטרו: Port De Montereuill (ירוק חאקי מספר 3) כולי רינה ודיצה היום.ֿ היום, נבלה באחת השכונות הכי מרתקות

חזה עוף ברוטב עסיסי ומהיר

מהיר, טעים, אסייתי, הכל בסיר אחד ובלי ללכלך כלים נוספם.  ו קצת אורז לבן לידֿ או אפילו סלט ים תיכוני ויופי של ארוחה. מה 2

ארוחת בוקר טורקית

אין צורך להכביר מילים על המטבח הטורקי. המטורף המדהים הטעים המגוון. בואו נזכור שטורקיה, או האמפריה העותומנית, שלטה בחצי מהעולם הישן לקחה והביאה לשם מאכלים

עוגת פילו יוונית נהדרת bougatsa

ואז …הגענו לכיכר הגיבורים בשכונת פסיירי המשגעת שבאתונה. ובכיכר בית קפה מסעדה יפהפיה, מעוצבת, תקרותיה גבוהים, הריצוף, החלונות השולחנות, הכל בטוב טעם, משוחזר ונאמן למקור.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.