טוב אתם לא מבינים כמה זה חמוד וטעים.
כמה זה מתוק ופשוט להכנה.
עובד יפה גם בתבנית של מאפינס אבל אני השתמשתי בתבנית סיליקון עם חצאי עיגולים קטנים וזה יצא מופלא.
בעצם כל ספוגית כזו היא ביס. פשוט ביס אחד שלם מלא בעננים וקרם מסקרפונה הורס.
יש טיפה התעסקות בלמלא בקרם כל ספוגית כזו אבל התוצאה משגעת. באמת.
מה
לבצק
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
מעט ווניל
כוס קמח תופח או קמח רגיל + כפית אבקת אפייה
לקרם
250 גרם גבינת מסקרפונה
מעט ווניל
2 כפות אבקת סוכר
1 שמנת מתוקה
איך
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
בינתיים מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהקצף תפוח ובהיר מאוד.
מוסיפים את הווניל ומוסיפים את הקמח בעדינות בסיבובי מטרפה או בזרוע המיקסר.
משמנים תבנית סיליקון חצאי עיגולים קטנים או כל תבנית דומה וממלאים עד הסוף בעיסת העוגה.
אופים בערך 7 דקות (תלוי בגודל, ככל שהן גדולות יותר מוסיפים עוד דקה או שתיים אפייה).
העוגיות צריכות להיות זהובות ותפוחות ואפויות.
מוציאים ומצננים.
בינתיים מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר ומוסיפים את גבינת המסקרפונה.
מעבירים את הקרם היציב לשקית זילוף (אפשר גם להיעזר בשתי כפיות קטנות במקום שקית הזילוף).
חותכים כל עוגית כזו לרוחב, מזלפים בנדיבות ומעבירים למגש.
מאבקים הכל באבקת סוכר וזוללים בלי הכרה !!