אורז אפגאני – זארדה פלאו

מתחביביי: לשוטט באתרי יוטיוב של בשלניות ביתיות מארצות רחוקות.

למשל אפגניסטן.

שם גיליתי את התבשיל המשגע והמיוחד הזה, שמאוד מזכיר את המטבח הפרסי ואת המטבח ההודי.

אבל פה, יש שילוב אקזוטי של קליפות תפוזים מסוכרות ופיסטוקים.

הכל מתערבב עם הבשר, האורז, התבלינים האקזוטיים והריח המשכר במטבח הוא מעבר לכל דמיון.

מספר שלבים למתכון הזה, ששווה כל מאמץ.

התבשיל המקורי הוא עם נתחי כבש, אני בישלתי אותו עם נתחי בקר וגם עם נתחי פרגיות.

כמובן שזמן בישול נתחי הבקר ארוך משמעותית מזמן בישול נתחי הפרגיות.

אז אם מחפשים תבשיל חגיגי, מרשים ומיוחד זה הזארדה פלאו האפגני.

מה

4 כוסות אורז בסמטי

1 ק״ג בשר בקר קוביות או נתחי פרגיות בינוניות

3 בצלים גדולים פרוסים דק

4-5 שיני שום קצוצות

1-2 כוסות מים רותחים

שמן זית

תבלינים: חצי כפית זרעוני שומר, 10 תרמילי הל, 5 שיני ציפורן, 2 עלי דפנה, חצי כף קינמון, כפית כוסברה יבשה טחונה, משיה טחונה, מעט אגוז מוסקט, כוכב אניס אחד.

מלח, פלפל שחור, כפית זרעי כמון שלמים, חצי כפית צ׳ילי, חצי כפית כורכום, כף עלי וורדים מיובשים.

1 כוס קליפות תפוזים מסוכרות

1 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים

1/2 כוס מים רותחים עם חוטי זעפרן

איך

הכנת האורז: שוטפים את האורז מספר פעמים בקערה עד שהמים יוצאים נקיים. שופכים על האורז מים רותחים, מכסים וממתינים כשעה. מסננים.

הכנת הפיסטוקיםקולים את הפיסטוקים על מחבת יבשה ונקייה, מצננים וקוצצים גס מניחים בצד.

הכנת קליפות התפוזיםמשרים את קליפות התפוזים במים קרים כשעה. מסננים ומניחים בצד.

שלב ראשון – בישול הבשר 

לסיר רחב ונוח להוסיף את הבצלים הפרוסים וכחצי כוס שמן זית ולטגן עד שמזהיבים.

להוסיף קוביות בקר או פרגיות ולטגן דקות ספורות, להוסיף את התבלינים.

לערבב היטב להוסיף כוס מים רותחים ולבשל על להבה נמוכה מכוסה עד שהבשר רך.

אם המים מתאדים, מוסיפים עוד.

מסיימים את בישול הבשר כשכמעט כל המים התאדו והבשר רך.

שלב שני – חלוקה לשני סירים 

לוקחים שני סירים נון סטיק,ומוסיפים לכל אחד מהם 2-3 כפות שמן זית.

בסיר אחד מוסיפים 3/4 מכמות האורז המסונן ולסיר שני – 1/4 כמות.

סיר ראשון. מעל הסיר הראשון מוסיפים את הבשר המבושל ואת הרוטב שנותר פלוס 1/2 כוס מים נוספים.

עורמים הכל לערימה אחת גדולה. מכסים במגבת את הסיר ומעליה מניחים את המכסה.

מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד כחצי שעה או 40 דקות עד שהאורז מבושל. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים בזמן הבישול.

סיר שני.לסיר השני עם 1/4 כמות האורז מוסיפים את מי הזעפרן, את קליפות התפוזים ומחצית מהפיסטוקים. מכסים במגבת ובמכסה ומעבירים ללהבה נמוכה לבישול של עוד חצי שעה או 40 דקות עד שהאורז רך ופלאפי אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים בזמן הבישול.

שלב שלישי – ההגשה

מערבבים את האורז והבשר, טועמים ומתקנים תיבול ומעבירים למגש רחב.

מערבבים את האורז עם התפוזים והפיסטוקים, טועמים, מתקנים תיבול ועורמים מעל ערימת האורז הראשונה.

מפזרים את יתרת הפיסטוקים הקלויים ומעליהם את עלי הוורדים המיובשים.

מתעלפים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שקשוקה תרד ובורטה

יצאנו לשוק השבועי. הכל ירוק, זוהר ורענן בצבעים וריחות של חורף. אין לי חשק לכלום, בדיוק עברתי טיפול שיניים מכאיב, מחלימה משפעת קשה. מסתפקת בריחות

טורטה דלה נונה

עוגה ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות. מה שמבטיח רק 5 דקות עבודה והופ….לתנור, לשעה אפייה. רכה ונמסה בפה. נהדרת. משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית

הבף בורגיניון של אלזס היפה

התבשיל הזה נקרא ביקאוף Baeckeoffe. את זה אכלתי באלזס. והתאהבתי. חבל אלזס היפהפה בצרפת, שנמצא על גבול גרמניה. אותו חבל ארץ, שעבר מידיים צרפתיות לידיים

סביצ׳ה וקרם אבוקדו

לא צריך לפחד להכין סביצ׳ה. עקרון אחד או שניים חשובים: דג טרי טרי טרי וחמיצות כלשהי: לימון, ליים, זרעי עגבנייה, כל מה ש״יבשל״ את הדג

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.