אורז אפגאני – זארדה פלאו

מתחביביי: לשוטט באתרי יוטיוב של בשלניות ביתיות מארצות רחוקות.

למשל אפגניסטן.

שם גיליתי את התבשיל המשגע והמיוחד הזה, שמאוד מזכיר את המטבח הפרסי ואת המטבח ההודי.

אבל פה, יש שילוב אקזוטי של קליפות תפוזים מסוכרות ופיסטוקים.

הכל מתערבב עם הבשר, האורז, התבלינים האקזוטיים והריח המשכר במטבח הוא מעבר לכל דמיון.

מספר שלבים למתכון הזה, ששווה כל מאמץ.

התבשיל המקורי הוא עם נתחי כבש, אני בישלתי אותו עם נתחי בקר וגם עם נתחי פרגיות.

כמובן שזמן בישול נתחי הבקר ארוך משמעותית מזמן בישול נתחי הפרגיות.

אז אם מחפשים תבשיל חגיגי, מרשים ומיוחד זה הזארדה פלאו האפגני.

מה

4 כוסות אורז בסמטי

1 ק״ג בשר בקר קוביות או נתחי פרגיות בינוניות

3 בצלים גדולים פרוסים דק

4-5 שיני שום קצוצות

1-2 כוסות מים רותחים

שמן זית

תבלינים: חצי כפית זרעוני שומר, 10 תרמילי הל, 5 שיני ציפורן, 2 עלי דפנה, חצי כף קינמון, כפית כוסברה יבשה טחונה, משיה טחונה, מעט אגוז מוסקט, כוכב אניס אחד.

מלח, פלפל שחור, כפית זרעי כמון שלמים, חצי כפית צ׳ילי, חצי כפית כורכום, כף עלי וורדים מיובשים.

1 כוס קליפות תפוזים מסוכרות

1 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים

1/2 כוס מים רותחים עם חוטי זעפרן

איך

הכנת האורז: שוטפים את האורז מספר פעמים בקערה עד שהמים יוצאים נקיים. שופכים על האורז מים רותחים, מכסים וממתינים כשעה. מסננים.

הכנת הפיסטוקיםקולים את הפיסטוקים על מחבת יבשה ונקייה, מצננים וקוצצים גס מניחים בצד.

הכנת קליפות התפוזיםמשרים את קליפות התפוזים במים קרים כשעה. מסננים ומניחים בצד.

שלב ראשון – בישול הבשר 

לסיר רחב ונוח להוסיף את הבצלים הפרוסים וכחצי כוס שמן זית ולטגן עד שמזהיבים.

להוסיף קוביות בקר או פרגיות ולטגן דקות ספורות, להוסיף את התבלינים.

לערבב היטב להוסיף כוס מים רותחים ולבשל על להבה נמוכה מכוסה עד שהבשר רך.

אם המים מתאדים, מוסיפים עוד.

מסיימים את בישול הבשר כשכמעט כל המים התאדו והבשר רך.

שלב שני – חלוקה לשני סירים 

לוקחים שני סירים נון סטיק,ומוסיפים לכל אחד מהם 2-3 כפות שמן זית.

בסיר אחד מוסיפים 3/4 מכמות האורז המסונן ולסיר שני – 1/4 כמות.

סיר ראשון. מעל הסיר הראשון מוסיפים את הבשר המבושל ואת הרוטב שנותר פלוס 1/2 כוס מים נוספים.

עורמים הכל לערימה אחת גדולה. מכסים במגבת את הסיר ומעליה מניחים את המכסה.

מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד כחצי שעה או 40 דקות עד שהאורז מבושל. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים בזמן הבישול.

סיר שני.לסיר השני עם 1/4 כמות האורז מוסיפים את מי הזעפרן, את קליפות התפוזים ומחצית מהפיסטוקים. מכסים במגבת ובמכסה ומעבירים ללהבה נמוכה לבישול של עוד חצי שעה או 40 דקות עד שהאורז רך ופלאפי אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים בזמן הבישול.

שלב שלישי – ההגשה

מערבבים את האורז והבשר, טועמים ומתקנים תיבול ומעבירים למגש רחב.

מערבבים את האורז עם התפוזים והפיסטוקים, טועמים, מתקנים תיבול ועורמים מעל ערימת האורז הראשונה.

מפזרים את יתרת הפיסטוקים הקלויים ומעליהם את עלי הוורדים המיובשים.

מתעלפים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

רטטוטי חגיגה פרובנסאלית

רטטוי. מילה אחת שמגלמת בתוכה עולם שלם של טעם, צבע, שמש בוהקת וירקות של קיץ. רטטוי. כל הטוב בדרום צרפת ומזרח התיכון, נכנס למחבת ויוצא

הדורדון

לדורדון  Dordogne אנחנו מגיעים אחרי 4 ימים בברטאני ושלושה ימים בנורמנדי. ואנחנו מתרגשים לקראת ההפתעות הרבות שהוא מכין לנו. המון שיק וחינניות צרפתית. ארכיטקטורה, טירות,

בורגול טורקי משגע

הטורקים קוראים לו פילאף והוא טעים חם, קר, חורף או קיץ. הבורגול ,שהוא חיטה שבורה מבושלת ומיובשת שנגרסה, נפוץ בעיקר במטבח הערבי. הוא מגיע בשלושה

לחמניות חמאה בקליעה מיוחדת

מעבר לעבודה שהבצק של הלחמניות הללו טעים להפליא, קליל וריחני הקליעה שלהן ממש יפה. להגיש לחמניה כזו לכל אורח בתחילת ארוחה חגיגית, זו מחווה מקסימה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.