פאני פורי הוא אוכל רחוב בהודו.

לא הייתי בהודו. עדיין, אבל אני צופה בכל כך הרבה סרטי תרבות ואוכל ובהודיות שמבשלות ביוטיוב שאני כבר מכירה גם את המטבח ההודי ומבשלת אותו, למרות שמעולם לא ביקרתי שם.

לא חשוב, אני סוטה.

פאני פורי זה אחד הטעימים. הטעימים והקלים להכנה.

בעצם, אין צורך להכין כלום רק את המילוי, את הפאני פורי קונים בחנויות אסיתיות או הודיות ופשוט מטגנים. זורקים את דיסקיות הבצק לשמן רותח, הדיסקית מתנפחת לכדור קטן וקריספי.

אחר כך בכפית קטנה שוברים את הכיפה, ובתוך הכדור חלל אוויר גדול אותו ממלאים ההודים בדרך כלל בתערובת תפוחי אדמה מבושלים ומתובלים וטעימים להפליא.

אני בחרתי למלא את הפאני פורי בסלט עגבניות מרוקאי אליו שידכתי פירורי דג מבושל.

הכי נחמד זה להגיש את הסלט למרכז השולחן, ולצידו את הפאני פורי המטוגנים.

כל אחד לוקח את הכפית שלו שובר את הכיפה ממלא ואוכל.

גם טעים, גם מיוחד, גם חוויה חדשה.

מה

20-30 פאני פורי

3 עגבניות אדומות קלופות, קצוצות בלי הגרעינים

1 פלפל חריף ירוק קצוץ בלי הגרעינים

חצי חבילת כוסברה קצוצה

2-3 פרוסות לימון כבוש קצוץ קטן

2 שיני שום קצוצות קטן

שמן זית, מלח

1-2 כפות מיץ לימון

2-3 פילטים של כל דג לבן שאוהבים (בס, לברק, אמנון)

איך

מרתיחים קלחת עם מים וכשהמים רותחים מוסיפים בזהירות את הפילטים של הדג. מבשלים בערך 3-5 דקות עד שהדג מבושל, מסננים ומצננים.

מפרקים את בשר הדג ואת העור זורקים, מניחים בצד את פירורי הדג.

בינתיים קוצצים את כל הירקות לסלט אחד גדול.

דקה לפני הארוחה מערבבים את הסלט, התבלינים והדג.

את הפאני פורי אפשר לטגן שעות לפני הארוחה, לצנן ולסגור בשקית ניילון. הם שומרים על פריכותם גם שעות ארוכות לאחר מכן.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוף מרקש

העוף הזה מזכיר לי את הריחות במטבח של אמא. הצלפים והיין הלבן, הכוסברה והזעפרן. והוא טעים ומהיר הכנה. מה  2 חזות עוף שלמים 2 כפות

אינבולטיני בקר ממולא

אינבולטיני. במטבח האיטלקי כל מה שנקרא אינבולטיני הוא בעצם סוג של מאכל ממולא ומגולגל, ירקות או בשר, בצק פילו או עוף. למשל האינבולטיני הקלאסי הוא

אמיליה רומאניה ולה מרקה

אמיליה רומאניה  אמיליה רומאניה היא אחד מ-20 מחוזותיה של איטליה ונחשבת מבחינה קולינארית אולי לטובה שבהן. (לפוסט נפרד על בולוניה . בולוניה – שמנה, אדומה ומלומדת.

צזיקי חצילים קלויים

צזיקי הולך עם הכל: בשרים צלויים, לביבות מטוגנות, ירקות טריים, סתם עם כף לטרוף. קריר, טעים, חמצמץ.ֿ כל יוון בביס אחד. כדי להפוך את הצזיקי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.