טארט טאטן משמשים

מכל הטאטנים בעולם, ,חביבה עליי זו עם המשמשים.

למה? כי אני משוגעת על משמשים.

למשל ריבת משמש, היא הריבה הכי אהובה עליי ביקום, אפילו יותר מריבת תותים ! מי היה מאמין.

מתכון לריבת משמש ממש פה ריבות שעושים בבית.

ויש לי גם פטנט עולמי: מי שפוחד להכין קרמל יוכל להשתמש בסילאן (הסבר בהמשך).

מה

לקרמל 3/4 כוס סוכר +50 גרם חמאה.

במקום קרמל: 6-8 כפות סילאן

8-10 משמשים יפים, בשלים מגולענים וחצויים לשניים

בצק עלים קר בגודל תבנית פלוס  (הסבר בהמשך)

איך 

להכנת הקרמל:  להוסיף אף הסוכר לתוך מחבת ולהניח על להבה בינונית. בתוך מספר דקות הסוכר יימס וייהפוך לקרמל בצבע חום עמוק.

להיזהר שלא יישרף. ברגע שהסוכר נמס כולו להוסיף בזהירות את החמאה ולבחוש בעדינות. זהירות זה חם מאוד !!

לצנן.

להדליק תנור ל- 180 מעלות.

לרפד תבנית בגודל של כ 24 ס״מ בנייר אפייה תחתית ודפנות (כדי שהקרמל לא ינזל לתבנית ועל מנת לחלץ את העוגה בקלות).

לשפוך את הקרמל המצונן  או את הסילאן על תחתית נייר האפייה ולהניח את המשמשים עם ה״פנים״ למטה).

לחתוך בצק עלים בגודל התבנית + 2 ס״מ.

לכסות את המשמשים בבצק עלים, את השוליים יש לדחוף היטב מסביב ומתחת. לדקור את הבצק היטב ולאפות בערך 40 דקות או עד שהבצק זהוב עמוק ומוכן.

לצנן את העוגה ולהפוך אותה בזהירות לצלחת גדולה.

אפשר להגיש עם שמנת חמוצה+ כף אבקת סוכר ופיסטוקים קצוצים קלויים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אורז הודי עם קארי צהוב

זה אורז שאני אוהבת להגיש עם שיפודי פרגית בקארי. שיפודים שאני מתבלת בסגנון הודי ואז צולה על מחבת או עם תבשילי בשר הודים ארוכים. כמו

הרובע הלטיני – רובע 5 בפריז

מסלול הליכה : 5.5 ק״מ. מטרו : pont marie (קו 7 וורוד)  הבוקר הוא בעיקר בוקר של שווקים נחשבים בגדה השמאלית ושל שני גנים גדולים,

שבלול בורקס תרד וגבינה משגע

בואו נודה על האמת. אנחנו הישראלים מכורים לפחממות. פחממות ריקות ממלאות אותנו. הרעיון באכילת הפחממות בעיניי הוא פשוט לא להגזים. לוותר לגמרי על פחממות –

לחשו מרק סולת מרוקאי

לח׳שו. מרק שהוא חם וטעים ומנחם. מרק שהוא תרופה לכל שיעול, צינון וסתם לחמם את הגוף בימים קרים של חורף. מרק של ילדות שהיה קבוע

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.