חלת אספרסו ותמרים

אני יודעת שזה נשמע פסיכי אבל הייתי חייבת לנסות.

מה אומר?

לחלה יש טעם מריר של אספרסו, התמרים והקפה צובעים אותה בחום עמוק ויפה.

היא לא מתוקה בכלל והשקדים הקלויים מעל פשוט הולכים נהדר ביחד.

מה

2.5 כוסות קמח לבן אפשר לערבב עם כוסמין

1 כוס אספרסו חזק או כוס מים רותחים + 7 כפיות קפה נמס

6 תמרים גדולים מגולענים וקצוצים

כפית שטוחה מלח

כפית שמרים יבשים

3 כפות שמן זית

4 כפות שקדים גרוסים

ֿאיך

מערבלים את כל המרכיבים  היטב – מלבד השקדים – במערבל חשמלי כ-10 דקות.

מתקבל בצק חום עמוק יפהפה ודביק מעט.

מכסים ומתפיחים עד שהוא תופח לפחות פי שתיים.

מעבירים למשטח מקומח ובעזרת ידיים מקומחות מחלקים את הבצק ל-3 חלקים (חלה גדולה מאוד)

או 6 חלקים (2 חלות בינוניות).

מגלגלים ל״נחשים״ וקולעים צמה.

מורחים את הצמה במים מהברז ומפזרים מעל שקדים קצוצים.

מניחים את החלות בתבנית אפייה עם נייר אפייה להתפחה שנייה. שוב עד שתופח לפחות פי 2.

אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 25 דקות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

המקרונים של סיינט אמיליון

סיינט אמיליון הוא כפר משגע משגע באיזור בורדו. הוא ידוע בעיקר בשל היינות הנפלאים שלו. הכפר כולו מוקף כרמים והיינות המופקים שם ידועים בכל העולם.

לביבות סנדוויצ׳ טוניסאי

או במילים אחרות: לביבות טונה בטעמי  הסנדוויצ׳ טוניסאי, שהוא בעיני אחד הסנדוויצ׳ים הכי טעימים בעולם. כי יש בו הכל: טונה ולימון כבוש, והריסה שאני משוגעת

פלאפל ביתי של אמא

אני לא בטוחה שיש מאכל שהוא יותר ישראלי מפלאפל. לא סגורה על זה, למרות שהמאכל הזה בבסיסו הוא מצרי. ובמצריים מכינים אותו בכלל מפול והוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.