חלת סלק חגיגית עם אגוזי מלך ואורגנו

חלה יפה וחגיגית. ֿ

טעם הסלק אינו מורגש, כמעט. בפנים, החלה מנוקדת בבורדו ארגמני של סלק וירוק של טימין וזה יפה כל כך.

חשוב לרסק את הסלק הטרי דק דק דק, מי שאין לו את האמצעים לעשות זאת שירסק סלק מבושל.

מה

1/2 ק״ג קמח לחם (אפשר לערבב עם כוסמין או מלא)

25 גרם שמרים טריים או כף שטוחה יבשים

חצי כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

2 כפות סוכר

בערך 1.5 כוסות מים פושרים (או קצת יותר)

2-3 כפות טימין קצוץ דק

1 סלק חי קטן מרוסק דק דק דק או מבושל מרוסק דק

4-5 כפות אגוזי מלך קצוצים גס + כמה חצאים לקישוט

עלי אורגאנו טריים

ביצה טרופה למריחה

 

איך

מכניסים לקערת מיקסר עם מערבל את הקמח, סוכר, מלח, שמרים ושמן ומתחילים לערבל, מוסיפים את המים הפושרים לאט ומערבלים כ-5 דקות.  הבצק צריך להישאר דביק מעט ולהיצמד לקרקעית המערבל.

מוסיפים את הסלק וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע בעיסק.

בדקה האחרונה מוסיפים את הטימין הקצוץ ואת האגוזים, ערבול לאחד המרכיבים, והפסקה.

שולחים להתפחה עד שהוא תופח פי שניים או יותר (בערך שעה)

על משטח מעט מקומח, מחלקים את העיסה  ל-6 כדורים, קולעים שתי צמות ומניחים על תבנית אפיה עם נייר.

תוחבים בין הקיפולים חצאי אגוז מלך שלמים, מורחים בביצה ומדביקים עלי אורגאנו טריים, מורחים שוב היטב בביצה

אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיגרים מרוקאים

גדלתי על סיגרים מרוקאיים. של אמא. הכל הוכן בבית, המילוי העדין, העלים הדקיקים, שהיו שקופים והם מולאו וטוגנו בשמן עמוק . זהובים, מתפצחים ונהדרים. אמא

מנהטן – ניו יורק סיטי

סוערת, מתחדשת, מעניינת, הסטורית וטעימה. השכונה המזרחית, למטה במנהטן, זו שנמצאת ממש מול ברוקלין ואליה הגיעו המהגרים הראשונים מאירופה. האמריקאים קוראים לה lower east side manhattan.

שווקי פשפשים בעולם

השווקים ואני  שווקים הם אהבה גדולה. שווקי אוכל, שווקי פשפשים. שווקים בכלל. לינק לפוסט על שווקי אוכל בעולם: שווקי אוכל בעולם שווקי פשפשים מספרים היסטוריה:

אתונה, אוכל, מוסיקה ואמנות

  הפוסט מתעדכן מנסיעה לנסיעה.. נחתנו, 21:30 בלילה. בפעם האחרונה שהיינו פה זה היה לטובת עצירת ביניים של כמה שעות. עשינו מה שכל תייר ממוצע

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.