חלת סלק חגיגית עם אגוזי מלך ואורגנו

חלה יפה וחגיגית. ֿ

טעם הסלק אינו מורגש, כמעט. בפנים, החלה מנוקדת בבורדו ארגמני של סלק וירוק של טימין וזה יפה כל כך.

חשוב לרסק את הסלק הטרי דק דק דק, מי שאין לו את האמצעים לעשות זאת שירסק סלק מבושל.

מה

1/2 ק״ג קמח לחם (אפשר לערבב עם כוסמין או מלא)

25 גרם שמרים טריים או כף שטוחה יבשים

חצי כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

2 כפות סוכר

בערך 1.5 כוסות מים פושרים (או קצת יותר)

2-3 כפות טימין קצוץ דק

1 סלק חי קטן מרוסק דק דק דק או מבושל מרוסק דק

4-5 כפות אגוזי מלך קצוצים גס + כמה חצאים לקישוט

עלי אורגאנו טריים

ביצה טרופה למריחה

 

איך

מכניסים לקערת מיקסר עם מערבל את הקמח, סוכר, מלח, שמרים ושמן ומתחילים לערבל, מוסיפים את המים הפושרים לאט ומערבלים כ-5 דקות.  הבצק צריך להישאר דביק מעט ולהיצמד לקרקעית המערבל.

מוסיפים את הסלק וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע בעיסק.

בדקה האחרונה מוסיפים את הטימין הקצוץ ואת האגוזים, ערבול לאחד המרכיבים, והפסקה.

שולחים להתפחה עד שהוא תופח פי שניים או יותר (בערך שעה)

על משטח מעט מקומח, מחלקים את העיסה  ל-6 כדורים, קולעים שתי צמות ומניחים על תבנית אפיה עם נייר.

תוחבים בין הקיפולים חצאי אגוז מלך שלמים, מורחים בביצה ומדביקים עלי אורגאנו טריים, מורחים שוב היטב בביצה

אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק דושפרה (כיסוני בקר) בוכרי

דושפרה זה הטורטולוני האיטלקי. כיסוני בצק ממולאים בבשר מתובל ושוחים במרק צח ונפלא. אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית.

עוף בבאקצ׳וי וקייל

גידלתי באקצ׳וי בשיטה הדרופונית. יצא מדהים.ֿ ירוק ויפה וגדול ומלא בחיים. הקפצתי אותו בסגנון אסייתי מהיר עם עוף וזהו. לתבשיל צמחוני/טבעוני משמיטים את העוף. בסך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.