גאטו באסק – עוגה מהבאסקים

גאטו באסק. כך נקראת העוגה האלוהית הזו.

העוגה מהבאסקים.

איזור שנע בין צפון ספרד לדרום צרפת והוא מופלא ויפהפה ויש לי פוסט שלם שכתבתי עליו הנה הלינק:

טיול בארץ הבאסקים

בכל מקרה, את העוגה הזו טעמתי לראשונה דווקא בבורדו (שלא רחוקה מהבאסקים) בפסטיבל היין השנתי של בורדו.

התעלפתי.

אז כמובן, כשחזרתי הביתה מיהרתי לשחזר אותה.

יש פה מעט עבודה, אבל התוצאה מעלפת ומצדיקה את התהליך.

מה

לבצק

180 גרם חמאה רכה בחום החדר

2/3 כוס סוכר (125 גרם)

1 כוס שקדים טחונים (85 גרם)

1 חלמון ביצה

1/2 ביצה טרופה (לשמור את החצי השני למריחה)

1+ 3/4 כוסות קמח מנופה (225 גרם)

מעט מלח.

גרידה מלימון אחד גדול

במיקסר להוסיף את החמאה הרכה והסוכר לערבל עד שמתקבלת תערובת קרמית. להוסיף את השקדים וגרידת הלימון ולערבל שוב.

להוסיף את הביצים והמלח ולהוסיף את הקמח. לערבל במהירות רק עד שתערובת מתאחדת.

לא לערבל יותר מידי!!

לאחד לכדור, לשטח אותו, לעטוף בניילון נצמד ולהעביר לקירור.

הערה: בלב כבד אני ממליצה למקצרי הדרך להשתמש בבצק פריך קנוי, למרות שאין בו שקדים ולמרות שהוא לא עשיר וטעים כמו הבצק המקורי.

לקרם פטיסייר והמילוי

כוס חלב

3 חלמוני ביצים

1/4 כוס סוכר (45 גרם)

2 כפות עמילן תירס (20 גרם)

2 כפות רום (30 מל״ל) אם אין אז ליקר אחר

150 גרם ריבת פירות יער או כל ריבה אדומה אחרת

בקלחת לחמם את החלב. בקערה נפרדת לטרוף את החלמונים, הסוכר ואת העמילן תירס.

כשהחלב רותח לשפוך חצי ממנו, לתוך תערובת החלמונים והסוכר, לטרוף במהירות ובזריזות עד שאין גושים.

להחזיר את התערובת ליתרת החלב, להחזיר את הקלחת על האש ולהמשיך לטרוף עוד דקה או שתיים, עד שהתערובת מסיכה מאוד.

להוסיף את הרום ולהמשיך לטרוף עוד דקה או שתיים.

להוריד מהאש, להעביר לצלחת שטוחה, לכסות בניילון נצמד ולשלוח למקרר לקירור.

השלמת העוגה

לחמם תנור ל-170 מעלות.

  • להעביר את קרם הפטיסייר לשקית זילוף.
  • לרדד את הבצק על משטח מקומח, להעביר אותו לתבנית 24.
  • לחתוך שוליים בגובה של 2 ס״מ ולהקיף את הבצק (ליצור שוליים).
  • מהיתרה לרדד עיגול נוסף שיכסה את העוגה בהמשך.
  • לזלוף מסביב את קרם הפטיסייר ואת הריבה להוסיף למרכז.
  • לכסות את העוגה בעיגול הבצק השני.
  • עם מזלג לסמן פסים לאורך ולרוחב.
  • להבריש בביצה טרופה ולאפות בערך 40 דקות.
  • העוגה הכי טעימה ביום למחרת.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חלומי צלויה בעלי גפן

עוד מאכל טעים מהמטבח היווני הנפלא הזה, שלא מפסיק לספק מתנות טעימות ומיוחדות. מטבח שכל כולו ים תיכון, שמן זית וטעמים שכולנו מכירים – מפה.

גאלט תפוחי עץ ברום וצימוקים

יש לי ווידוי: אני לא אוהבת להתעסק עם בצק פריך. לקרר, להוציא, להחזיר, להזהר. אח״כ לחתוך, ליישר, שלא יפול, שלא יצנח. לפעמים אני כן עובדת

גספאצ׳ו מרק אנדלוסי קר

כל מי שאוהב סלט ירקות יאהב גספאצ׳ו. כי גספאצ׳ו זה בעצם סלט ירקות טחון דק דק, מתובל להפליא ומוגש כמשקה צונן וטעים בקיץ הלוהט של

חלות ולחמניות של אמא

גדלתי על לחם בית. כל יום, אמא הכינה פרנה Frena שזו מעין פיתה עבה ופחוסה שהיא אפתה בסיר חשמלי ובסופי שבוע ובחגים היו חלות ולחמניות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.