פעמיים בשנה בישלו אצל אמא שלי דגים מרוקאים ללא פפריקה. קראנו להם ״דגים צהובים״.

צהובים כי היא הוסיפה להם כורכום או זעפרן.

בראש השנה היא בישלה דגים עם כורכום כי ״אסור לבשל מאכלים חריפים בראש השנה, כדי שכל השנה יהיה לנו מתוק״.ֿ

כך היא וויתרה על הפפריקה החריפה בראש השנה.

ובפסח: היא השתמשה רק בפלפל לבן ובזעפרן כי נותר בה חשש, עוד ממרוקו, שבשקי התבלינים השונים יסתתר חמץ, לכן ויתרה על יתר התבלינים. כל הפסח ואנחנו זכינו: רוב המאכלים בושלו בתבשיל הנפלא זעפרן.

אז בפסח אכלנו דגים עם זעפרן.

אני המרתי את פרוסות הדגים לקציצות דגים, ככה בא לי, ככה אני אוהבת, מי שרוצה יכול להמיר בחזרה לפרוסות דגים (כמובן לוותר על הביצה ופירורי לחם).

מה

1/2 ק״ג בשר דגי ים טחונים (מוסר, לברק, פלמידה) או פרוסות דגים טריות

1 כוס כוסברה קצוצה

מלח, פלפל

שמן זית

1 ביצה קטנה

1-2 כפות פירורי לחם או פירורי מצה

3-4 שיני שום פרוסות

1-2 כפות מיץ לימון

1 כוס מים רותחים עם מעט זעפרן אם אין, חצי כפית כורכום.

איך 

לערבב את הדגים עם חצי מהכוסברה, מלח פלפל, ביצה, פ. לחם וכף שמן זית. להניח בצד למנוחה.

ליצור כדורים שלמים או לפחוס אותם לכפיתות שטוחות.

בסיר רחב להוסיף את שיני השום ומעט שמן זית. לטגן קלות.

להוסיף את ציר הזעפרן או הכורכום, לתבל במלח ופלפל ולבשל 5 דקות. להוסף את מיץ הלימון.

להוסיף את הדגים בעדינות לרוטב המבעבע, לכסות ולבשל על להבה נמוכה 5-6 דקות מכל צד.

להוסיף את הכוסברה הטרייה שנותרה ולבשל עוד דקה או שתיים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

המקרונים של סיינט אמיליון

סיינט אמיליון הוא כפר משגע משגע באיזור בורדו. הוא ידוע בעיקר בשל היינות הנפלאים שלו. הכפר כולו מוקף כרמים והיינות המופקים שם ידועים בכל העולם.

כבד קצוץ קלאסי עם טוויסט

אני יודעת שלא מעט אנשים לא אוכלים איברים פנימיים של עוף או בשר, אני גדלתי עליהם. אני מאמינה שכדאי להתנסות ולטעום, לפעמים יש הפתעות. כזה

מרק עוף חמצמץ עם סלרי ותפו״א

אני משתגעת על טעמים חמוצים, חמצמצים ומאוד חמוצים. עוד מילדות הייתי בוחרת את התפוחים החמוצים, נגסתי בתאווה את ליבו של האגס, שהוא חמצמץ מעט, טרפתי

לחמניות קרם רומאיות – מריטוזו

המריטוזי (או המריטוזו ביחיד) הן לחמניות איטלקיות עשירות בסגנון בריוש. הן אופייניות לאיזור לציו ולרומא בפרט. את הלחמניות הרכות והנפלאות הללו ממלאים בקרם מתוק וקריר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.