תבשיל בקר וחומוס בסגנון מרוקאי

במקור מבשלים את התבשיל עזה עם בשר ראש (או מה שנקרא בשר לחי).

בכלל בשר הראש וחלקי פנים חוזרים עכשיו לאופנה ..ובגדול.

בשר ראש הוא בשר שאחרי בישול ארוך הוא כל כך רך שהוא כמעט נמס. פשוט מתפורר ונמס בפה.

את התבשיל הזה אמא תמיד בישלה עם בשר ראש, אבל אני מבשלת אותו גם עם בשר בקר וזה טעים לא פחות.

בגלל שאני פחות אוהבת קטניות, אז את החלה שלי אני מעדיפה לטבול ברוטב הסמיך והטעים הזה ולערום מעל הביס גם ביס של בשר ראש.

אגב, טעמים כאלה של פפריקה וכמון עם הפלפלים המיובשים מצאתי גם באנדלוסיה, הגבול הדרומי של ספרד, שהוא הקרוב ביותר למרוקו.

וזה שימח אותי מאוד.

פלפלים בארץ הבאסקים
פלפלים מתייבשים בשמש בארץ הבאסקים

מה

1 ק״ג בשר ראש מנוקה וחתוך לקוביות (או בשר בקר לבישול ארוך)

2 כוסות חומוס מבושל ורך

כפית גדושה כמון טחון או גרגרים

כפית גדושה פפריקה מתוקה או חריפה

5-6 שינים שום פרוסות או קצוצות

שמן זית

מלח פלפל

3-5 פלפלים יבשים מרוקאיים מנוקים מעוקץ וגרעינים

כליטר מים רותחים

איך 

לסיר נוח מוסיפים את שמן הזית, 4-5 כפות בערך, ומטגנים את הבשר עד שהוא שחום מכל הצדדים.

מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד כדקה.

מוסיפים ליטר מים רותחים בזהירות, מרתיחים, מנקים את הקצף שנוצר מעל, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר כמעט רך לחלוטין.

מוסיפים את הפלפלים היבשים והשטופים, את הפפריקה ואת הכמון, מלח ופלפל ומוסיפים  גם את החומוס המבושל.

מרתיחים שוב (אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מעט מים), מנמיכים ומכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד עוד כשעה, עד שהחומוס והבשר רכים מאוד וספגו את הטעמים.

התבשיל צריך להיות כך שכל הרוטב כמעט והצטמצם ונשאר רק מעט בתחתית הסיר (אסור שיישאר מיימי בשום אופן).

המון לחם או חלה.

נו טוב…אפשר גם אורז לבן, או פירה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טורטה דלה נונה

עוגה ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות. מה שמבטיח רק 5 דקות עבודה והופ….לתנור, לשעה אפייה. רכה ונמסה בפה. נהדרת. משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית

גרטן תפו״א צרפתי במחבת

ה pommes boulangere gratin זו אחת המנות המפורסמות ביותר בעולם. היא מגיעה מליון, מרכז צרפת שהיא מרכז קולינארי מרכזי בארץ הטובה הזו. היא נקראת כך,

סלמון בגלייז אסייתי

זו מנה שאני ממש ממש ממש אוהבת. היא באמת טעימה ומהירה להכנה, היא מרשימה והיא כיפית צריך רק להזהר כשהופכים את קוביות הסלמון שלא יתפוררו.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.