העוגיות האלה מושחתות בהחלט והן מגיעות בהשראת עוגיות שאכלתי באמסטרדם בחנות מיוחדת של עוגיות שוקולד מושחתות.
לאחר שטעמתי אותן, הבנתי שאני חייבת מתכון משלי,
כי מי לא אוהב שוקולד.
את העוגיות האלה הכנתי בגודל ענק יחסית: 8 ס״מ קוטרן, אבל אפשר (ואולי גם כדאי) להכין אותן קטנות יותר כי הן באמת ע שירות ומושחתות.
מה
לכ -20 עוגיות גדולות או 40 עוגיות קטנות
230 גרם שוקולד מריר
כוס קמח
2 כפות קקאו מאיכות טובה
כפית אבקת אפייה
2 ביצים גדולות
1/2 כפית מלח
120 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר
2 כפות מים חמים
כפית ווניל
1/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס סוכר לבן
350 גרם שוקולד צ׳יפס
טבעות שוקולד לבן למילוי
איך
על בן מארי (או במיקרו אבל בזהירות רבה ובפולסים) ממיסים את החמאה ואת השוקולד. מצננים מעט.
בקערה אחרת מערבבים את היבשים: קמח, אבקת אפייה, קקאו, מלח, סוכר לבן וסוכר חום.
מוסיפים לקערת השוקולד את היבשים ומערבבים בעדינות.
מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה וטורפים שוב, עד שמתקבלת עיסה חלקה, דביקה ושוקולדית.
מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שעה.
מוציאים את העיסה ובעזרת כף גלידה, או כף רגילה (או כפית) יוצרים כדורים.
ממלאים בכל כדור במרכזו בשוקולד לבן וסוגרים היטב (כמו קובה) מגלגלגים בידיים עד שמתקבל כדור שוקולד עגול.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
אני העדפתי להניח את העוגיות שלי בתבנית שקעים שטוחים כך קיבלתי עוגיות בגודל אחיד ועגולות.
אפשר להניח על משטח עם נייר אפייה. העוגיות טיפה׳לה מתפזרות אבל זה לא קריטי.
להשאיר מרווח של 2 ס״מ בין עוגיה לעוגיה.
לאפות בערך 11-12 דקות את העוגיות הקטנות (4 ס״מ) ו- 17-18 דקות את העוגיות הגדולות (8 ס״מ).
מצננים היטב
נוגסים ומגלים את השוקולד הלבן שמתחבא בפנים.
מתעלפים.