עוגיות שוקולד ממולאות

העוגיות האלה מושחתות בהחלט והן מגיעות בהשראת עוגיות שאכלתי באמסטרדם בחנות מיוחדת של עוגיות שוקולד מושחתות.

לאחר שטעמתי אותן, הבנתי שאני חייבת מתכון משלי,

כי מי לא אוהב שוקולד.

את העוגיות האלה הכנתי בגודל ענק יחסית: 8 ס״מ קוטרן, אבל אפשר (ואולי גם כדאי) להכין אותן קטנות יותר כי הן באמת ע שירות ומושחתות.

מה 

לכ -20 עוגיות גדולות או 40 עוגיות קטנות

230 גרם שוקולד מריר

כוס קמח

2 כפות קקאו מאיכות טובה

כפית אבקת אפייה

2 ביצים גדולות

1/2 כפית מלח

120 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר

2 כפות מים חמים

כפית ווניל

1/4 כוס סוכר חום

3/4 כוס סוכר לבן

350 גרם שוקולד צ׳יפס

טבעות שוקולד לבן למילוי

איך

על בן מארי (או במיקרו אבל בזהירות רבה ובפולסים) ממיסים את החמאה ואת השוקולד. מצננים מעט.

בקערה אחרת מערבבים את היבשים: קמח, אבקת אפייה, קקאו, מלח, סוכר לבן וסוכר חום.

מוסיפים לקערת השוקולד את היבשים ומערבבים בעדינות.

מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה וטורפים שוב, עד שמתקבלת עיסה חלקה, דביקה ושוקולדית.

מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שעה.

מוציאים את העיסה ובעזרת כף גלידה, או כף רגילה (או כפית) יוצרים כדורים.

ממלאים בכל כדור במרכזו בשוקולד לבן וסוגרים היטב (כמו קובה)  מגלגלגים בידיים עד שמתקבל כדור שוקולד עגול.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

אני העדפתי להניח את העוגיות שלי בתבנית שקעים שטוחים כך קיבלתי עוגיות בגודל אחיד ועגולות.

אפשר להניח על משטח עם נייר אפייה. העוגיות טיפה׳לה מתפזרות אבל זה לא קריטי.

להשאיר מרווח  של 2 ס״מ בין עוגיה לעוגיה.

לאפות בערך 11-12 דקות את העוגיות הקטנות (4 ס״מ) ו- 17-18 דקות את העוגיות הגדולות (8 ס״מ).

מצננים היטב

נוגסים ומגלים את השוקולד הלבן שמתחבא בפנים.

מתעלפים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בודפשט – פריז של מזרח אירופה

בודפשט. בום. בדקה ה-90 מכירת כרטיסי טיסה מוזלים, מסתכלים זה לזו בעיניים… שניסע? בודה – פשט. ברחבי העיר קונפליקט תמידי בין מבנים מפוארים למבנים קומוניסטיים

באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

נאפולי היא אחת הערים העתיקות באירופה והמעניינת שבהן. העיר מתוארכת לפני 2500 שנה. העיר הזו היא עיר של מסורות עתיקות ומפוארות, יש בה שכבות רבות

סינטה צרובה בצ׳ילי קרמל

אין, אין אין ארוחה שאני מגישה בה את הסינטה הזו והאורחים שלי לא מתעלפים. האמת…. בצדק. סינטה קרמל בתבלינים להכנת הקרמל 1 קרמל ביתי (מתכון

כרוב כבוש בסגנון יפאני

את הכרוב הזה אכלתי בראמניה ביפן. בטוקיו. עד היום אני לא בטוחה אם זה היה כרוב או ג׳ינג׳ר כבוש שאיבד את טעמו העז ונותר עם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.