פה באמת כל מילה מיותרת.

בעצם רק משפט אחד.

או שניים.

פסטו הוא המלך של העיר גינואה, של מחוז ליגוריה באיטליה, של העולם כולו.

מי לא מכיר את הממרח הירוק, הזוהר, הריחני והנפלא הזה?

בעולם כולו אוהבים פסטו.

באופן מסורתי הפסטו מוכן עם צנוברים אבל לא פעם, אני מחליפה אותם בשקדים ואפשר גם באגוזים אהובים אחרים.

מהפסטו הנפלא והריחני הזה, התפתחו לפסטו כוסברה, פסטו פטרוזיליה, פסטו נענע, קייל, תרד ואפילו כל הירוקים יחדיו.

במקור, מוסיפים לפסטו בינת פרמז׳ן מרוסקת אבל אני מעדיפה להוסיף אותה ישירות למאכל, כך שהפסטו נשמר זמן רב יותר במקרר ומשמש אותי גם לתבשילים שהם טבעוניים או פרווה.

בעיר ג׳נואה מוסיפים אותו למרק מינסטרונה וכך מקבלים מינסטרונה ג׳נואי.

מה

2 כוסות מלאות בעלי בזיליקום יפים וטריים

3 כפות צנוברים לא קלויים או שקדים ללא קליפה

2 שיני שום

בערך חצי כוס שמן זית זך

מלח, פלפל שחור

 

איך

הכי פשוט בעולם.

מכניסים את כל החומרים למג׳ימיקס או לבלנדר ומרסקים עד למחית ירוקה, זוהרת וטעימה.

מעבירים לצנצנת זכוכית נקייה ושומרים במקרר.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אסווירה שהיא יפה כמו תמונה

בדרך לאסווירה שלוש שעות במרצדס מרווחת, מקרטעת וישנה. אין מיזוג אוויר והחלונות פתוחים. חום המדבר והאבק מתערבבים וחודרים לגרון ולנחיריים והדרך נמשכת ונמשכת, ממרקש האדומה

סלט עשבים יחיד ומיוחד

יש מליון מתכונים לסלט עשבים וירוקים. מליון. אבל יש רק אחד כזה: שיש בו גם עשבים מכל הסוגים, גם פיצוחים מכל הסוגים, גם פילטים של

ריזוטו אספרגוס לימון

מי האמין שאספרגוס יכול להיות טעים כל כך? שנים אני עוברת ליד הירק הזה, טועמת פה טועמת שם ואף פעם לא ממש עפתי עליוֿ (טוב,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.