ראגו בקר ברוטב עגבניות ופסטה

כל מי שעוקב אחריי יודע שאני משתגעת על איטליה ועל אוכל איטלקי.

כל מי שעוקב אחריי יודע שאני מבשלת סוגים רבים של ראגו איטלקי, בדגש על בשר בקר.

אז הנה עוד סגנון של ראגו עם בשר והפעם קוביות בשר קטנות ולאו דווקא בשר טחון.

בעצם מדובר בתבשיל קדירה מהמשובחים שיש במטבח האיטלקי ואת הבשר הטחון, תפסו פה קוביות בשר הבקר, שמתרככות בבישול הארוך, סופגות את הטעמים הנפלאים של הרוטב ומשתכשכים בהנאה גדולה בפסטה.

במקרה זה במקרוני נאפוליטני קצר.

מה

1 ק״ג בשר בקר לבישול אורך חתוך לקוביות קטנות בגודל של 2 ס״מ על 2 ס״מ בערך

2 קופסאות עגבניות איטלקיות מרוסקות

2 גזרים

3 ענפי סלרי

1 בצל לבן גדול

4 שיני שום

טימין

מלח, פלפל, שמן זית

פלפלוני צ׳ילי לפי הטעם

2 כוסות יין אדום יבש

1 ליטר מים רותחים

500 גרם פסטה מבושלת מכל סוג שאוהבים.

איך

לחתוך את הירקות – גזר, בצל, סלרי ושום –  בחיתוך גס ולהכניס אותם לתוך מג׳מיקס. לרסק ריסוק דק אבל לא למעוך.

האיטלקים קוראים לזה סופריטו.

לתוך סיר גדול וכבד מוסיפים שמן זית וכשהשמן חם מאוד מוסיפים את קוביות הבקר.

מטגנים עד שהן שחומות מכל הצדדים, בערך 5 דקות.

מוציאים את הבשר ומוסיפים את הירקות המרוסקים, מטגנים עוד חמש דקות ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן זית.

מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את היין האדום ומרתיחים 2-3 דקות.

מוסיפים את יתר התבלינים, העגבניות והמים, מרתיחים, מנמיכים ומעבירים ללהבה קטנה.

מבשלים עד שהבקר רך רך וממש מתפורר עם נגיעת מזלג.

בערך 3-4 שעות.

כדאי לבדוק במהלך הבישול שהנוזלים לא התאדו, אם כן, מוסיפים לפי הצורך.

זהו.

מזל טוב, יש לכם ראגו קוביות בקר איטלקי למהדרין.

קצת בזייליקום קצוץ ואתם בגן עדן.

הערה אני אוהבת להוסיף את הפסטה המבושלת לרוטב הבקר והעגבניות ולהמשיך לבשל עוד 2-3 דקות לספיגת הטעמים.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שבלולי בריוש פטיסייר ואמרנה

לא אשמור לעצמי את המתכון המופלא הזה, אגלה אותו לכל העולם כי אני התעלפתי עליו. כמי שחובבת פחממות ומאפים צרפתיים מעודנים, מיד כשהגיע אליי המתכון

זיתים כבושים

זיתים שום זית קנוי לא ישתווה לזית שכבשו בבית. בזמן שהזיתים המתועשים עוברים תהליך מזורז כדי לכבוש אותם, הזיתים הביתיים עוברים תהליך שהטבע התכוון לו.

מדיאס -סירות קישואים בלקניות

קישואים הם ירק שלא מוערך די, וחבל. את התבשיל הזה לימד אותי לפני המון (המון המון המון) שנים, דווקא השכן שלי ממוצא סורי. למה דווקא?

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.