עוגת הבוץ של מיסיסיפי – עוגת שוקולד מטריפה

באמת שהעוגה הזו נהדרת.

היא לחה, ועסיסית וג׳וסית ופאדגית.

כל מה שרוצים בעוגות שוקולד.

והבונוס – היא מהירה מאוד להכנה ולא דורשת שום מכשיר מיוחד, רק קערה ומטרפה.

אני אוהבת את עוגות הגבינה והשוקולד שלי עם תחתית ביסקוויטים או עוגיות, שהיא תחתית מהירה וקראנצית.

מה

200 גרם עוגיות או ביסקוויטים קצוצים דק או טחונים דק (אני אוהבת שהם קצוצים גס כך מתקבלת דוגמה יפה בתחתית העוגה).

(בפסח אפשר להשתמש בפירורי עוגיות כשרות לפסח)

80 גרם חמאה

80 גרם שוקולד

להמיס את השניים בעדינות במיקרו או על בן מארי ולערבב עם הבסקוויטים הטחונים.

עוד

180 גרם שוקולד מריר

180 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר חום

180 מ״ל שמנת מתוקה

4 ביצים בינוניות

טיפונת מלח

כף ווניל

איך 

לחמם תנור ל-180 מעלות.

לשמן היטב תבנית עגולה בערך 23 ס״מ.

להמיס במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד והחמאה. להניח בצד.

להדק את תערובת הביסקוויטים היטב לתחתית.

  • אפשר להקציף את הביצים שלמות עם סוכר – לא חובה אבל מוסיף.

אם לא – לטרוף במטרפה את הביצים היטב עם הסוכר, להוסיף את השמנת המתוקה (אין צורך להקציף).

להוסיף את תערובת השוקולד בקילוח דק ותוך כדי ערבוב.

להוסיף את המלח ואת הווניל.

לצקת את התערובת על תחתית הבסקוויטים ולאפות בערך 45-50 דקות (תלוי בתנור).

העוגה יוצאת לחה מאוד, פאדגי׳ת, עסיסית ונהדרת.

אני הגשתי אותה עם קרם פרש שעידן את השוקולדיות שלה.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לביבות ריקוטה וצימוקים

  ריקוטה שנזנחה, קליפת תפוז, כמה צימוקים ויאללה….לביבה חמה ומתוקה. הכי טוב, הכי מתאים ללביבות האלה היא גבינת הריקוטה ורק אחרי שמסננים אותה מהנוזלים. והן

חלות ולחמניות של אמא

גדלתי על לחם בית. כל יום, אמא הכינה פרנה Frena שזו מעין פיתה עבה ופחוסה שהיא אפתה בסיר חשמלי ובסופי שבוע ובחגים היו חלות ולחמניות

סלט ניסואז My way

כבר יצא לי לאכול סלט ניסואז בכל מיני וורסיות. נדמה לי שכל אחד מכין את הסלט שלו בדרך שלו. באופן כללי סלט ניסואז התכוון להיות

טרוף – עוגיות בוטנים מרוקאיות

עוגיות מרוקאיות הן אגדה. בכלל, מדהים היה עבורי לגלות שהרבה מאוד מהעוגיות שגדלתי עליהן, נמצאות בלב המטבח המתוק האיטלקי, בעיקר זה של דרום איטליה, סיציליה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.