מרק דלעת וחומוס בטעמי סתיו

המרק הזה, של אמא שלי, בישר על בוא הסתיו.

אכלנו אותו בערב סוכות הראשון – בישיבה הראשונה בסוכה.

הוא בישר על בוא הסתיו.

הדלעת הכתומה התערבבה לה בחומוס שבושל רך רך רך, נטחנו ועוטרו בכוסברה ריחנית.

את ציר המרק היא לקחה מהבשר שהתבשל שעות והפך אחר כך למרכז הארוחה.

אני הכנתי אותו פה עם ציר עוף אפשר להכין אותו עם מים בלבד וכך להפוך את המרק הנפלא הזה למרק טבעוני.

והוא כל כך קל להכנה.

ציר עוף:

אני משתמשת בגרונות או בגבים של עוף (אפשר לקבל בכל קצביה).

בסיר גדול עם הרבה מים אני מוסיפה את חלקי העוף, גזרים ובצלים, כמה שיני שום ושולחת את הציר לבישול ארוך של שעה וחצי שעתיים. אחר כך אני מסננת אותו ומקבלת נוזל זהוב שמקפיץ את המרק שלי לטעמים נפלאים.

מה

1 ק״ג דלעת כתומה מנוקה וחתוכה לקוביות גדולות

2 בצלים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות

2 כוסות חומוס מבושל רך רך

מלח, פלפל לבן, כורכום

1.5 ליטר ציר עוף או מים

איך

הכי פשוט בעולם:

להוסיף את הבצלים, דלעת וחומוס לסיר, ביחד עם ציר העוף ולבשל מכוסה, על להבה קטנה, במשך כארבעים דקות.

להוריד מהאש, לצנן מעט ולטחון.

להחזיר לסיר, לתבל.

להגיש מהביל, טעים עם כוסברה מעל.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

גולש הונגרי כהלכתו

בשר בבישול ארוך שמתבשל עם תבלינים, ירקות, עשבים, זיתים, צימוקים וכל דבר בכלל – מאוד מאוד אהוב אצלינו בבית.ֿ והכי הכי נחמד בתבשילי הקדירה הללו,

סלט יווני קלאסי

קצת צובט בלב כשאתה רואה איזה גלגולים עבר הסלט היווני עם השנים ובמקומות השונים ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט. כי מה ביקשו היוונים בסך הכל?

המקרונים של סיינט אמיליון

סיינט אמיליון הוא כפר משגע משגע באיזור בורדו. הוא ידוע בעיקר בשל היינות הנפלאים שלו. הכפר כולו מוקף כרמים והיינות המופקים שם ידועים בכל העולם.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.