קישואים ממולאים בסגנון סורי

לפני המון שנים גרנו במקום די מרוחק.

היינו חבורה של זוגות צעירים עם ילדים קטנים והכרנו זוג מקסים שהבעל היה סורי ונלהב לבישול.

ברור שמיד התחברנו. איך לא?

המטבח הסורי טעים להפליא ויש בו חמיצות כמעט קבועה שבדרך כלל מושגת מהתמרינדי וגם מלימונים. המטבח הזה גם משתמש המון בנענע מיובשת. שזה תבלין נהדר בעיניי.

הוא לימד אותי להכין קישואים ממולאים לימוניים עם נענע מיובשת.

בשבוע שעבר ביקרתי בוואדי ניסנאס וברגע של חולשה קניתי שקית מלאה בקישואים קטנים וצעירים ומרוקנים.

כן, אפשר לקנות שם קישואים מרוקנים ולהביא הביתה ולחסוך 10 דקות של עבודה.

מה

15 קישואים צעירים וקטנים ומרוקנים

1/2 כוס אורז פרסי

1 כפית אורגאנו

2 כפות נענע טרייה קצוצה

1 שן שום קצוצה

1 כף שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

200 גרם בשר בקר טחון טרי

לרוטב

2 כוסות מים רותחים או ציר עוף

מיץ מלימון שלם

מלח ופלפל שחור

כורכום

1 כף נענע יבשה (אם אין אפשר להשתמש באורגאנו)

שמן זית

3-4 שיני שום פרוסות

איך 

את כל חומרי המלית מערבבים היטב.

ממלאים את הקישואים ומשאירים סנטימטר חלל כדי לאפשר לאורז לתפוח.

בסיר רחב מוסיפים שמן זית ומוסיפים את הקישואים, מזהיבים אותם בערך 3-4 דקות.

מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד עשר שניות.

בינתיים מערבבים את יתר המרכיבים מלבד הנענע היבשה ומוסיפים אותם בזהירות לסיר.

כשהנוזלים רותחים מפזרים מעל נענע מיובשת, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה.

מבשלים עד שהקישואים רכים והנוזלים הצטמצמו בערך חצי שעה.

אם נשאר מילוי אפשר למלא ירקות אחרים או פשוט לגלגל קציצות קטנות ולהוסיף לרוטב.

טבעוניים יוותרו על הבשר. 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סינטה צרובה בקרם קוקוס תאילנדי

אני לא בטוחה שאצליח להעביר את ההנחיות למתכון הזה ומי שמצליח להכין אותו, זוכה להכין מנה נפלאה נפלאה שהיא גם נורא פשוטה, מהירה וקלה להכנה

קציצות דגים של פאני

מאז שעברנו ליפו, עלו באופן  ניכר מספר ארוחות הערב שכוללות דגים. דגי ים. בין המתכונים האהובים עלינו הוא קציצות דגים (או קבאב דגים). בעיניי, ההבדל  הבסיסי,

סלט מנגו תאילנדי

תאמינו או לא את הסלט הזה מכינים ממנגו בוסר. ב ו ס ר. המנגו חייב להיות ירוק, קשה ובוסרי לגמרי. כי ככה אוכלים סלט מנגו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.