לכל אחד יש את המיניסטרונה שלו.
גם באיטליה אפשר למצוא עשרות סוגי מיניסטרונה.
פעם הזמנתי מיניסטרונה בסיציליה וקיבלתי צלחת מרק עדשים חומות עם סלרי קצוץ דקדקדק ומעליו גררו תועפות פרמז׳ן.
אני לא חובבת קטניות גדולה אבל זה היה אחד המרקים הכי מדהימים שאכלתי באיטליה.
המיניסטרונה שלי עשיר, ממלא, משמח.
אפשר בהחלט להתייחס אליו כאל ארוחה שלמה או להוסיף לו עוד מאכל קל ופינת ארוחת הערב סגורה.
למרק הזה אני אוהבת להוסיף מנגולד, למרות שמנגולד לא ממש מוכר במטבח האיטלקי הקלאסי.
שם משתמשים בקייל.
גם למרק הזה הוספתי קייל.
במיניסטרונה הקלאסי של טוסקנה אפשר למצוא שעועית לבנה.
לא פה.
לפה הכנסתי שתי כפות עדשים חומות וזהו.
ואפשר אפילו להוסיף לו פסטה קטנה או אטריות למרק.
מה
1 קישוא בינוני צעיר וטרי חתוך לקוביות
1 גזר בינוני צעיר וטרי חתוך לחצאי טבעות
2 ענפי סלרי עם העלים קצוצים דק דק
5 ענפי קייל שטוף קצוץ דקדקדק
4 ענפי מנגולד עם העלים שטופים וקצוצים דק דק
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
1 כוס כרוב לבן פרוס דקדק לרצועות
1 תפוח אדמה בינוני קלוף קצוץ לקוביות
3 שיני שום קצוצות דק
1/2 פחית עגבניות מרוסקות איטלקיות או כף גדושה של רסק עגבניות (עדיפות לאיטלקי)
מלח, פלפל,
3 כפות עדשים חומות או קטניות אחרות מבושלות
אופציונאלי: 3-4 כפות אטריות למרקאיך
הכי פשוט בעולם.ֿ
בסיר נוח ועל להבה בינונית מוסיפים 5-6 כפות שמן זית ואת הבצל. מטגנים עד שהוא זהוב אבל לא שחום מידי.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד 20 שניות.
מוסיפים את שאר הירקות ומעט מלח וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
בשלב זה הירקות יגירו נוזלים ויעברו טיגון קל בשמן הזית. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן.
מוסיפים את העגבניות, מגבירים את הלהבה וממשיכים לטגן עוד דקה או שתיים עד שכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים 1.5 ליטר מים רותחים.
מוסיפים את העדשים, מרתיחים, מנמיכים ומבשלים מכוסה כארבעים דקות.
בסוף הבישול מפלפלים וממליחים.
אופציונאלי: להוסיף אטריות מרק ולבשל עוד 4-5 דקות.
להגיש, להתעלף.