קציצות בשר ברוטב עגבניות עשיר וטעים

ומה תאכלו ביום שאחרי החג?

אתם מכירים המון מתכוני קציצות ברוטב עגבניות.

גם אני. ֿ

לכל בשלן יש אלף מתכונים לקציצות ברוטב עגבניות.

אבל כאלה, מעולם לא הכנתי.

והם מיוחדים. למה?

כי יש את הפלפל האדום הקצוץ, שמעדן את טעמן. כי רוטב העגבניות עשוי מעגבניות טריות ומעודן במעט קרם קוקוס, שלא משאיר עקבות טעם אבל משאיר עושר וסמיכות לרוטב, שכל מה שבאלי תמיד זה לטבול בתוכו את הלחם, עוד ועוד, עד שהוא נגמר.

כי הקציצה שמתובלת בעושר רב ״מתנגדת״ ברכות לרוטב הסמיך והעדין והכל ביחד משתלב נפלא עם הבורגול שמבושל בהריסה עוקצנית ולוהטת.

כי צריך מאכל טעים, חגיגי וקליל ביום שאחרי ארוחת החג הכבדה.

מה

1/2 ק״ג בשר בקר טרי טחון (אפשר גם עוף או הודו)

1/2 פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות

1 בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות (אפשר לרסק את הירקות בבלנדר)

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס כוסברה קצוצה (אפשר לוותר ולהגדיל את הפטרוזיליה)

1 ביצה גדולה

3 כפות פירורי לחם או מצה

2 כפות מים ֿ

1 כף שמן זית

1/2 כפית כמון

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית פפריקה

מעט צ׳ילי

מלח, פלפל

שמן זית וקמח לטיגון

לרוטב

3 עגבניות בשלות אדומות (או חצי קופסת ע. מרוסקות)

2-3 שיני שום טריים

1/2 פלפל חריף ירוק

מלח, פלפל

מקל קינמון

1/2 כוס קרם קוקוס (אפשר שמנת מתוקה/צמחית ואפשר בלי)

כוס מים.

איך

בקערה נוחה מערבבים בתנועות לישה את הבשר עם כל הירקות למעט הקמח ושמן הזית לטיגון. שמים בצד ל-10 דקות.

בידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות ואחידות.

השתמשתי בכף גדולה למדידה כדי לקבל קציצות בגודל אחיד.

מגלגלים את הקציצות בקמח ומטגנים בסיר או מחבת רחבים עם מעט שמן זית.

לא נוגעים בקציצות. מגלגלים אותן בעדינות בתוך השמן הרותח כך הן מטגנות מכל הצדדים עד השחמה מלאה.

מוציאים.

בינתיים בבלנדר מרסקים את העגבניות, הפלפל והשום ומוסיפים למחבת לתוך שמן הטיגון של הקציצות.

מוסיפים מקל קינמון. מוסיפים מים.

מבשלים בערך 10 דקות מכוסה על להבה נמוכה.

מוסיפים את הקציצות, ממש מטביעים אותן בתוך הרוטב, ומבשלים מכוסה על להבה בינונית כחצי שעה.

לקראת הסוף מוסיפים את קרם הקוקוס או השמנת או לא. מבשלים עוד כחמש דקות.

אפשר לוותר על קרם הקוקוס אבל זה יהיה חבל כיוון שהוא מעשיר מאוד את הרוטב ומסמיך אותו.

לבישול הבורגול

2 כוסות בורגול גס (יש שלושה גדלים אנחנו רוצים את הכי גדול וגס)

3 כוסות מים רותחים

מלח, פלפל

2 כפות הריסה קנויה או ביתית. אם אין כף שטוחה של פפריקה

2-3 כפות שמן זית

לבישול הבורגול

בסיר נוח מוסיפים מעט שמן זית ומוסיפים את הבורגול. מטגנים  אותו כדקה או שתיים. ֿ

מוסיפים את ההריסה ואת המים הרותחים, מערבבים וטועמים.

רק לאחר מכן מוסיפים את כמות המלח והפלפל שחסרים.

מכסים, מנמיכים ומבשלים 15 דקות בדיוק על להבה קטנה.

ממתינים 5-10 דקות, מפוררים ומגישים עם הקציצות האלוהיות האלה.

הערה מתכון הקציצות נהדר גם עם דגים טחונים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ספאנאקופיתה קלאסית

יש מליון גרסאות של הספנאקופיתה אבל בסופו של דבר הן כולן מכילות את התרד והגבינה. ספאנקי – תרד. אני אוהבת ומעדיפה את הסגנון הזה והוספתי

אסקלופ עוף בצלפים

האסקלופ הוא מאכל איטלקי קלאסי, טעים וקל להכנה. האסקלופ או הסקלופיני, כמו שהאיטלקים אומרים, הוא נתח בשר עגל, לפעמים עוף, שחתוך באלכסוך והוא דקיק ועדין.

סלט ניסואז My way

כבר יצא לי לאכול סלט ניסואז בכל מיני וורסיות. נדמה לי שכל אחד מכין את הסלט שלו בדרך שלו. באופן כללי סלט ניסואז התכוון להיות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.